Szja-bevallás: még tíz nap


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak bő tíz nap van hátra május 21-e éjfélig, ameddig a 2006. évi szja-bevallásokat szankció nélkül be lehet adni – hívta fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Az adóhatóság készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva tartanak. Polgár Péter elnökhelyettes elmondása szerint idén előbbre tartanak, ugyanis május 4-ig 33 százalékkal több szja-bevallás érkezett az adóhatósághoz, mint tavaly ugyaneddig.

A nyilvántartott 1 812 022 darab bevallás 52 százalékát már internetes programmal töltötték ki, a tavalyinál 20 százalékkal többen választották ezt a módszert.

Az adóhatóság május 4-éig 43,454 milliárd forint adót utalt vissza, 25 százalékkal többet, mint tavaly, fejenként a tavalyi átlagosan 58 901 forinttal szemben 52 500 forintot.

Forrás: FigyelőNet


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.