Szja-bevallás: még tíz nap


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak bő tíz nap van hátra május 21-e éjfélig, ameddig a 2006. évi szja-bevallásokat szankció nélkül be lehet adni – hívta fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

Az adóhatóság készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva tartanak. Polgár Péter elnökhelyettes elmondása szerint idén előbbre tartanak, ugyanis május 4-ig 33 százalékkal több szja-bevallás érkezett az adóhatósághoz, mint tavaly ugyaneddig.

A nyilvántartott 1 812 022 darab bevallás 52 százalékát már internetes programmal töltötték ki, a tavalyinál 20 százalékkal többen választották ezt a módszert.

Az adóhatóság május 4-éig 43,454 milliárd forint adót utalt vissza, 25 százalékkal többet, mint tavaly, fejenként a tavalyi átlagosan 58 901 forinttal szemben 52 500 forintot.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.