Távol az adócsökkentés lehetősége


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon kevés az adózó a magyar gazdaságban. A feketegazdaság fehérítése legfeljebb százmilliárdot hozhat az államháztartás konyhájára a szakértők szerint.

Az adóalap kiszélesítésével, vagyis az adófizetők körének növelésével elérhető közelségbe kerülne az adócsökkentés, de a többletbevételből az állami feladatok ellátását is javítani lehetne. A Magyar Hírlap által megkérdezett szakértők szerint a gazdaság kifehérítésétől nem várhatunk csodát, ugyanis ebben mindössze százmilliárdos tartalék van.

Egyesek szerint az adóalap kiszélesítése érdekében érdemes lenne elgondolkodni az alkalmi munkavállalói könyv kiterjesztésén. Az adóalap kiszélesítése után szükség van az adócsökkentésre, mivel az egy főre eső munkaerőköltségben az ország nem versenyképes.

Forrás: Piac&Profit


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hamis termékekre csapott le a NAV

Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

2024. május 22.

Mit bizonyíthat a szakértő a bíróság előtt?

Az iparűzési adó alapjáról szóló perben szakértőt rendelt ki a hatóság; az eljárás során felmerült, mit is bizonyíthat a szakértő és mit nem. Érdekes jogesetet ismertetünk.