Több ezer doboz adózatlan cigarettát talált a NAV egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei házban


Több ezer doboz adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei házban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Azt írták, a pénzügyőrök utcán üzletelő férfiakra figyeltek fel, akik pénzt és cigarettát cserélnek. A vásárló elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladótól.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök a hazáig kísérték „cigarettakereskedőt”, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A NAV cigarettakereső kutyája egy falba vésett rejtekhelyen több ezer doboz illegális cigaretta talált. A pénzügyőrök 2687 doboz, mintegy hatmillió forint értékű zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le.

Az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell, és többmilliós bírságra is számíthat – ismertette a NAV.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.