Tovább élő színlelt szerződések: csak a média és a művészvilág megtisztítása sikerült

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. február 22.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színlelt szerződések tizenöt-húsz százaléka szűnt meg, egyedül a művészet és a média megtisztítása járt sikerrel, ahol a többség átállt az ekhós adózásra – állítja Zara László, az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Az APEH az utóbbi három évben mindössze 2500 színlelet szerződéssel foglalkoztatott dolgozót kapott el.

Zara László a lapnak elmondta: a hatóságok nem folytatnak szigorú ellenőrzéseket az ügyben, így sem a munkaadók, sem a munkavállalók nem éreznek fenyegetettséget, hogy lebuknak. Az elnök szerint elsősorban az adórendszert és a foglalkoztatási formákat kellene átalakítani, ellenőrzésekkel nem lehet célt érni.

Az APEH tájékoztatása szerint 2004-től a színlelt szerződések átalakítására adott határidőig (2006. június 30.) 116 határozatot hozott az adóhatóság. Ezekben 4,14 milliárd forint adó-és társadalombiztosítási kötelezettséget, 1,1 milliárd bírságot és 829 millió késedelmi pótlékot állapított meg.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.