Továbblépésre van szükség az adórendszerben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem egészségügyi egyeztetést tartottak, hanem az elmúlt egy év szakmai-politikai tapasztalatait értékelték kedden este a koalíciós pártok vezetői; a megbeszélésen személyi kérdések nem kerültek szóba – közölte Gál J. Zoltán a miniszterelnök kabinetfőnöke szerdán az MTI-vel.

A koalíció közös célja, hogy a reformkormányzás eredményei mielőbb érzékelhetőek legyenek a hétköznapokban is – foglalta össze a megbeszélésen elhangzottakat. Hozzátette: az értékelésen túl az abból levonható következtetések és a következő időszak teendői is szóba kerültek az egyeztetésen.

„”Lépéseket tettünk egymás felé annak kimondásával, hogy a koalíciós együttműködés megerősítése, a koalíció sikeres kormányzása közös ügy, közös felelősség és közös érdek, valamint a koalíciós pártok sikere a sikeres reformkormányzáson múlik, amit folytatni kell a fenntarthatóság, a minőség és az igazságosság biztosítása érdekében”” – mondta.

Azt is rögzítették, hogy a már megtett lépések eredményeire építve továbblépésre van szükség az egészségügy, az adórendszer, az oktatás, a nyugdíjrendszer, a közigazgatás, a foglalkoztatás, a közpénzügyek területén – hangsúlyozta.

Gál J. Zoltán beszámolt arról, hogy a koalíciós pártok vezetői az elmúlt egy év munkáját értékelve megállapították: a kormány első évében nemcsak döntéseinek számát, de azok tartalmát, a gazdasági-társadalmi viszonyokra gyakorolt hatását tekintve is a rendszerváltozás óta a legátfogóbb modernizációs programot indította el, és eddigi lépései fenntartható egyensúlyi pályára állították a gazdaságot, ami megteremti a növekedés illetve a fejlesztés feltételeit.

A koalíció vezetői úgy látják, hogy az igazságtalanságokra és a kiváltságokra alapozott status quot a kormány elkezdte megváltoztatni az egészségügyben, a köz- és felsőoktatásban, a közigazgatás területén, a szociális és munkaügyi ellátásokban, vagy a nyugdíjrendszerben. A koalíciós pártok vezetői egyetértenek abban, hogy az indulást megfontolt és határozott folytatás kell kövesse.

Gál J. Zoltán bejelentette, hogy az eddig meghozott döntések eredményeire alapozva a kormány két váltást készít elő a következő hetekben. „”Célunk, hogy a gazdaságpolitikában az egyensúlyi intézkedések eredményeire alapozva a kiigazítás időszakát a növekedés időszaka váltsa fel 2009-ig, a társadalompolitikában pedig a fenntarthatóság szempontjainak további érvényesítésével a minőségi ellátás, és az igazságosság szempontjainak érvényesítését tartjuk fontosnak a folytatódó reformkormányzásban”” – hangoztatta.

A koalíciós pártok vezetői megállapodtak abban is, hogy a következő napokban közösen áttekintik a kormányzás azon területeit, ahol továbblépésre, változtatásra van szükség a növekedés és a minőség feltételeinek megteremtése érdekében.

Gál J. Zoltán szerint ennek alapján a koalíciós pártok célja, hogy a nyár végére javaslatok sorát tegye le az Országgyűlés asztalára az őszi ülésszakra.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. május 30.

Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2024. május 30.

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.