Túl sok a vállalkozás Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vámosi-Nagy Szabolcs az Erns and Young adószakértője az MTV Nap-kelte című műsorában elmondta: túl sok a Magyarországon működő egymillió vállalkozás.

Egy bejáratott piacgazdaságban nem jut minden tizedik lakosra egy válalakozás. A szakértő azt is hozzátette, persze azt magas a vállalkozások száma, mert jelentős részük kényszervállalkozás. A vagyongyarapodási vizsgálatokkal, valamint a megemelt járulékokkal fehéredik a magyar gazdaság – tette hozzá.

Az elmúlt évben az összes közép-és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné – jelentette a múlt héten a Coface Austria osztrák hitelbiztosító.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.