Túl sok a vállalkozás Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vámosi-Nagy Szabolcs az Erns and Young adószakértője az MTV Nap-kelte című műsorában elmondta: túl sok a Magyarországon működő egymillió vállalkozás.

Egy bejáratott piacgazdaságban nem jut minden tizedik lakosra egy válalakozás. A szakértő azt is hozzátette, persze azt magas a vállalkozások száma, mert jelentős részük kényszervállalkozás. A vagyongyarapodási vizsgálatokkal, valamint a megemelt járulékokkal fehéredik a magyar gazdaság – tette hozzá.

Az elmúlt évben az összes közép-és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné – jelentette a múlt héten a Coface Austria osztrák hitelbiztosító.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.