Új adónem a láthatáron?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az energetikai reform mellett az ökoadó bevezetését szorgalmazza a környezetvédelmi tárca vezetője.

A magyar energetikai radikális reformra szorul a közeljövőben, olyan új energiamixre van szükség, amely nagyban különbözik az eddigiektől – mondta Persányi Miklós egy mai szakkonferencián. A környezetvédelmi miniszter hozzátette: növelni kell a megújuló energiaforrások (föld, biomassza, nap) hőcélú támogatását, hiszen ezek nem csak a környezetszennyezés visszaszorításában, és az uniós előírások célok teljesítésében játszhatnak fontos szerepet, hanem e területeken az ország adottságai is kedvezőek. A közelgő adóreform új lendületet adhat a megújuló energiaforrások támogatásának, Persányi szerint a munkát és az üzleti eredményeket terhelő adónemek helyett az ökoadónak kell a középpontba kerülnie.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.