Új információk a NAV adótraffipax oldalán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV munkatársainak a zöldégesek és facsemeteárusok ellenőrzésére is van gondja. Friss „adótraffipax” hírek.


Kozármislenyben és Szigetvár körzetében a zöldség–gyümölcskereskedők számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére, akik az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Berkesden és Pécsváradon kiemelten ellenőrzik a hivatal munkatársai a dohányboltokban a számla- és nyugtaadást a és a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, míg Pécsett a vendéglátó egységekben várhatóak ellenőrzések.

[htmlbox art_tukor]

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. április 23. és 27. között fokozottan ellenőrzik a facsemeteárusok, kertészetek, virágárusok, zöldségesek értékesítéseinek bizonylatolását, továbbá az értékesítésben közreműködők biztosítási jogviszonyának szabályszerű bejelentését. A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak fokozottabb ellenőrzésekre:

– április 23. (hétfő) Mályi

– április 24. (kedd) Szerencs

– április 25. (szerda) Edelény

– április 26. (csütörtök) Szikszó

– április 27. (péntek) Miskolc

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (8. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.

2024. április 18.

A személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az közleményben.

2024. április 18.

A közhatalmi tevékenység és az áfa

Az általános forgalmi adó elveit és rendszerét vizsgálva, mindig meg kell állapítani, hogy az ügyletben résztvevő felek adóalanynak minősülnek-e, illetve tevékenységük gazdasági tevékenységnek minősül-e, ugyanis, csak ebben az esetben merülhet fel áfafizetési kötelezettség.