Újabb áldozatokat szedett a BAR-lista!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is tovább emelkedett a banki adóslistán lévők száma: a Központi Hitelinformációs Rendszer lakossági adatbázisában 2007. május végén csaknem 400 ezer magánszemély több mint 600 ezer mulasztását tartották nyilván – írja a Magyar Nemzet.

2005-ben 19%-kal gyarapodott a mulasztások száma a megelőző évhez képest, míg tavaly 18%-os volt az év/év alapú növekedés.

Amint arról többször beszámoltunk, a feketelistára azok kerülnek fel, akik több mint 90 napja tartoznak legalább a havi minimálbér összegével valamely pénzintézetnek. Hiába egyenlítik ki tartozásukat, öt évig mindenképp benne maradnak a nyilvántartásban, igaz ekkor már passzív státuszúként, akiknek néhány bank hajlandó hitelezni.

A bedőlési arány hiteltípusonként meglehetősen eltérő: az első negyedévben az áruhitelek 8,5%-a dőlt be az MNB adatai szerint, az autóvásárlási kölcsönöknél 5, a személyi kölcsönöknél 4%-os volt ez az arány, míg az ingatlanfedezetes konstrukciók esetében 1% alatt maradt.

Forrás: Pénzcentrum


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.