Újabb áldozatokat szedett a BAR-lista!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is tovább emelkedett a banki adóslistán lévők száma: a Központi Hitelinformációs Rendszer lakossági adatbázisában 2007. május végén csaknem 400 ezer magánszemély több mint 600 ezer mulasztását tartották nyilván – írja a Magyar Nemzet.

2005-ben 19%-kal gyarapodott a mulasztások száma a megelőző évhez képest, míg tavaly 18%-os volt az év/év alapú növekedés.

Amint arról többször beszámoltunk, a feketelistára azok kerülnek fel, akik több mint 90 napja tartoznak legalább a havi minimálbér összegével valamely pénzintézetnek. Hiába egyenlítik ki tartozásukat, öt évig mindenképp benne maradnak a nyilvántartásban, igaz ekkor már passzív státuszúként, akiknek néhány bank hajlandó hitelezni.

A bedőlési arány hiteltípusonként meglehetősen eltérő: az első negyedévben az áruhitelek 8,5%-a dőlt be az MNB adatai szerint, az autóvásárlási kölcsönöknél 5, a személyi kölcsönöknél 4%-os volt ez az arány, míg az ingatlanfedezetes konstrukciók esetében 1% alatt maradt.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.