Újra 4 millió alatt a német munkanélküliek száma


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Németországban áprilisban 3,967 millióan voltak állás nélkül a márciusi, 4,108 milliós átlag után. A munkanélküliség 9,5 százalékosra csökkent a márciusi 9,8 százalékról, jelentették a szövetségi munkaügyi hivatalban szerdán. Tavaly áprilisban 11,5 százalékos volt a munkanélküliség Németországban.

A nehezebb téli hónapok után a számok ismét a korábban vártnál erőteljesebb gazdasági növekedés hatását jelzik, de az állástalálás esélyét a kényszerű bérmérséklet is javítja. A munkapiaci javulástól tehát nem nő automatikusan a lakossági fogyasztás, amely krónikusan a leggyengébb láncszem a német GDP-növekedés elemei között.

Németországban négy éven belül először tavaly októberben csökkent az arány 10 százalék alá, majd ugyancsak 2002. október óta először novemberben apadt a munkanélküliek száma 4 millió alá.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.