Újra 4 millió alatt a német munkanélküliek száma


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Németországban áprilisban 3,967 millióan voltak állás nélkül a márciusi, 4,108 milliós átlag után. A munkanélküliség 9,5 százalékosra csökkent a márciusi 9,8 százalékról, jelentették a szövetségi munkaügyi hivatalban szerdán. Tavaly áprilisban 11,5 százalékos volt a munkanélküliség Németországban.

A nehezebb téli hónapok után a számok ismét a korábban vártnál erőteljesebb gazdasági növekedés hatását jelzik, de az állástalálás esélyét a kényszerű bérmérséklet is javítja. A munkapiaci javulástól tehát nem nő automatikusan a lakossági fogyasztás, amely krónikusan a leggyengébb láncszem a német GDP-növekedés elemei között.

Németországban négy éven belül először tavaly októberben csökkent az arány 10 százalék alá, majd ugyancsak 2002. október óta először novemberben apadt a munkanélküliek száma 4 millió alá.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.