Újra ismerős nevek a NAV adóslistáján

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. augusztus 15.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mágia sem segít azon, aki nem fizeti be az adóját – akár e tanulság is levonható az adóhatóság által közzétett jelentős összegű adóhiányt fehalmozó adósok listájából.

A NAV 101 adózóval szemben – közülük 50 magánszemély, 50 gazdasági társaság és egy szociális szövetkezet – állapított meg jelentős összegű adóhiányt 2019 második negyedévében – írja cikkében a Napi.hu. A jelentős összegű adóhiány magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adótartozást jelent.

A Napi.hu a listában búvárkodva ismerős nevekre bukkant.  A nevek között szerepel a “Frabato ősi mágus” néven tevékenykedő Fischl András, a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet egykori igazgatósági elnöke, Tallér Károly, a Kun-Mediátor Kft. cégével befektetési szolgáltatást is nyújtó, több milliárdos károkozással gyanúsított Dobrai Sándorné (a sajtó bróker Marcsiként is írt róla), a plasztikai sebész Seffer István, az egykori labdarúgó játékvezető Saskőy Szabolcs. Továbbra is fent van a nagyadós listán Volkova Ekaterina, aki Góczi Katerina néven korábban divattervezőként is feltűnt a sajtóhírekben, ő – az Index korábbi cikke szerint – Góczi István egykori Emfesz-ügyvezető felesége. Vrbovszki Viktor és Vrbovszkiné B. Nagy Anita neve is olvasható a listán, pécsi lakcímmel – Vrbovszki Viktor 2010 előtt békéscsabai fideszes önkormányzati képviselő volt, később hamis, illetve Magyarországon nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmények (potencianövelők és fogyasztószerek) forgalomba hozatala miatt állt bíróság elé a feleségével együtt.

Az adótartozók kötött több tucat kínai nevű, magyar lakcímre bejelentett, illetve ukrajnai, szerbiai és romániai lakhellyel rendelkező személyek is vannak – írja a Napi.hu.

Kapcsolódó cikkek:


Hogyan ne szerződjünk áfacsaló céggel?
2019. június 21.

Egy nemrég napvilágot látott NAV tájékoztató tételes listát ad azon körülményekről, amelyekből arra lehet következtetni, hogy egy vagyonvédelmi cég áfacsalásban vesz részt.