Újra ismerős nevek a NAV adóslistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mágia sem segít azon, aki nem fizeti be az adóját – akár e tanulság is levonható az adóhatóság által közzétett jelentős összegű adóhiányt fehalmozó adósok listájából.

A NAV 101 adózóval szemben – közülük 50 magánszemély, 50 gazdasági társaság és egy szociális szövetkezet – állapított meg jelentős összegű adóhiányt 2019 második negyedévében – írja cikkében a Napi.hu. A jelentős összegű adóhiány magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adótartozást jelent.

A Napi.hu a listában búvárkodva ismerős nevekre bukkant.  A nevek között szerepel a „Frabato ősi mágus” néven tevékenykedő Fischl András, a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet egykori igazgatósági elnöke, Tallér Károly, a Kun-Mediátor Kft. cégével befektetési szolgáltatást is nyújtó, több milliárdos károkozással gyanúsított Dobrai Sándorné (a sajtó bróker Marcsiként is írt róla), a plasztikai sebész Seffer István, az egykori labdarúgó játékvezető Saskőy Szabolcs. Továbbra is fent van a nagyadós listán Volkova Ekaterina, aki Góczi Katerina néven korábban divattervezőként is feltűnt a sajtóhírekben, ő – az Index korábbi cikke szerint – Góczi István egykori Emfesz-ügyvezető felesége. Vrbovszki Viktor és Vrbovszkiné B. Nagy Anita neve is olvasható a listán, pécsi lakcímmel – Vrbovszki Viktor 2010 előtt békéscsabai fideszes önkormányzati képviselő volt, később hamis, illetve Magyarországon nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmények (potencianövelők és fogyasztószerek) forgalomba hozatala miatt állt bíróság elé a feleségével együtt.

Az adótartozók kötött több tucat kínai nevű, magyar lakcímre bejelentett, illetve ukrajnai, szerbiai és romániai lakhellyel rendelkező személyek is vannak – írja a Napi.hu.

Kapcsolódó cikkek

2019. június 21.

Hogyan ne szerződjünk áfacsaló céggel?

Egy nemrég napvilágot látott NAV tájékoztató tételes listát ad azon körülményekről, amelyekből arra lehet következtetni, hogy egy vagyonvédelmi cég áfacsalásban vesz részt hívta fel a Figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.