Vagyonosodók, reszkessetek! – 400 adóellenőr vizsgálódik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április közepéig 2709 vagyonosodási vizsgálatot zárt le az APEH, 1821 esetben bukkantak adóhiányra, öszszességében 10,4 milliárd forint adókülönbözetet derítettek fel, s ehhez adóbírság és késedelmi pótlék is társul.

Ezt az adóhivatal ellenőrzési ügyekért felelős elnökhelyettese ismertette. Varga Lászlóné a lapnak azt mondta: ellenőrzési kapacitásuk mintegy 10-15 százalékát fordítják erre a területre; körülbelül 300-400 adóellenőr végzi a vagyongyarapodási vizsgálatokat, amelyek tavaly kezdődtek.

Forrás: MaKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.