Vámosi-Nagy: rontják az adómorált a vádak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV-ellenes vádak tovább rontják az adómorált az adóhatóság egykori elnökhelyettese szerint.


Tovább rontják az amúgy is rossz magyar adómorált az ellenzéki tüntetéseken megfogalmazott NAV-ellenes vádak – mondta Vámosi-Nagy Szabolcs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Az APEH egykori elnökhelyettese szerint a magyarországi korrupciónál az Európai Unióban is számos rosszabb példát lehet felsorolni, s a korrupció csökkentése csak részben múlik egy ország adóhatóságán.

Vámosi-Nagy Szabolcs szerint általános vélemény Magyarországon, hogy a politikusok lopnak. Ha még ehhez az is társul, hogy az adóhivatali emberek is lopnak, akkor ha felteszik maguknak az emberek a kérdést, hogy csaljak, ne csaljak, akkor ez inkább a csalás irányába fogja terelni őket – mondta a műsorban.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.