VIG Alapkezelő Magyarország néven működik tovább az Aegon Alapkezelő


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. néven folytatja működését az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. – tájékoztatta az Aegon Magyarország hétfőn.

Közleményük szerint a társaság közvetett tulajdonosa, a Vienna Insurance Group szándéka szerint a régiós országokban jól ismert „VIG” ernyő brand hatékonyan támogatja a társaság nemzetközi fejlődését. A névváltás miatt a magyar ügyfeleknek nincs semmilyen teendőjük. Az alapkezelővel korábban megkötött szerződések változatlan feltételekkel és tartalommal élnek tovább, változatlan ügyfélkiszolgálás mellett.

A névváltás ugyanakkor jelentős mérföldkő az osztrák székhelyű VIG Csoport működésében. A magyar vagyonkezelő révén a biztosítócsoport megjelenhet a vagyonkezelési szolgáltatások piacán. A VIG Alapkezelő emellett a VIG Csoport 30 országában mintegy 50 biztosítótársaság vagyonkezelője lesz, ami kiemelkedő nemzetközi szerepet jelent a magyar társaság számára – emelték ki.

A közleményben felidézték: az Aegon NV. 2020-ban döntött egyes kelet- és közép európai érdekeltségei értékesítéséről a Vienna Insurance Group (VIG) és a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. útján a magyar állam számára. A portfólióba tartozó Aegon Alapkezelő ennek a tulajdonosváltási folyamatnak a keretében vált nevet VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.-re és kap új arculatot.

A VIG Csoport 2025-ig tartó stratégiájának sarkalatos pontja a saját vagyonkezelési központ létrehozása és a VIG üzletmenetébe való integrálása. Az osztrák központú csoport több márkával van jelen a régióban, de az alapkezelő számára a VIG brand adja a legnagyobb hozzáadott értéket, mert ennek ismertsége segíti az alapkezelőt a régiós terjeszkedésében. A VIG Csoport tagjainak összesen 48 milliárd eurós vagyona jelentős növekedési potenciált biztosít az alapkezelőnek, és az ügyfelek számára is megfelelő transzparenciát biztosít. A budapesti döntési központú vagyonkezelés kiemelkedő lehetőséget jelent más országokban összegyűjtött vagyonok Magyarországon történő kezelésére is – közölték.

Magyarországon a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. végzi a hamarosan az Alfa nevet felvevő Aegon Magyarország Biztosító és az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár mellett az Union Biztosító vagyonkezelését is, így az intézményi és lakossági állománnyal együtt összesen több mint 1000 milliárd forint vagyont kezel. Nyolc százalékos piaci részesedésével az ötödik legnagyobb a magyarországi vagyonkezelési piacon, egyben a legnagyobb hazai bank-független alapkezelő, amelynek stabilitását a magyar állam 45 százalékos közvetett résztulajdona és stratégiai partnersége is támogatja – írták a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.

2024. június 20.

Illeték: cserét pótló vétel

Életünk során adunk-veszünk dolgokat, akár ingatlanokat is. Változunk is változtatunk. Abban az esetben, ha ingatlant szerzünk ellenérték fejében, általában vagyonszerzési illetéket kell fizetni. Az ingatlan szerzése, átruházása, hasznosítása jogi esemény is, mely akár csere formájában is megvalósulhat. Jelen cikkben az illetéktörvényben szereplő csere, illetve cserét pótló vétel szabályait, érdekességeit mutatjuk be.

2024. június 19.

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent – jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.