Vigyázat! Átverhetik az ingyenes APEH-csomaggal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) felhívja az adózók figyelmét, hogy illetéktelenek visszaélnek az APEH által ingyenesen biztosított SZJA bevallási egységcsomagokkal – tájékoztatta az adóhatóság szerdán az MTI-t.

Az egyik legjellemzőbb visszaélési forma, hogy a postai úton, névre szólóan kiküldött egységcsomagokat a postaládákból eltulajdonítják, majd a címzett részére pénzért személyesen ˝kézbesítik˝.

Ezért az APEH tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a bevallási egységcsomagok kizárólag térítésmentesen és postai úton küldi ki. Az adóhatóság személyes kézbesítést nem végez és arra megbízást sem adott.

Szükség esetén az SZJA bevallási egységcsomagok bármelyik APEH régiós igazgatóság ügyfélszolgálatán ingyenesen átvehetők, vagy letölthetők a hivatal honlapjáról.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.