Vigyázat! Átverhetik az ingyenes APEH-csomaggal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) felhívja az adózók figyelmét, hogy illetéktelenek visszaélnek az APEH által ingyenesen biztosított SZJA bevallási egységcsomagokkal – tájékoztatta az adóhatóság szerdán az MTI-t.

Az egyik legjellemzőbb visszaélési forma, hogy a postai úton, névre szólóan kiküldött egységcsomagokat a postaládákból eltulajdonítják, majd a címzett részére pénzért személyesen ˝kézbesítik˝.

Ezért az APEH tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a bevallási egységcsomagok kizárólag térítésmentesen és postai úton küldi ki. Az adóhatóság személyes kézbesítést nem végez és arra megbízást sem adott.

Szükség esetén az SZJA bevallási egységcsomagok bármelyik APEH régiós igazgatóság ügyfélszolgálatán ingyenesen átvehetők, vagy letölthetők a hivatal honlapjáról.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.

2024. május 17.

Törvényi kötelezettség lett a fenntarthatóság: új jelentéstételi és beszámolási követelmények (2. rész)

Az Országgyűlés 2023. decemberében elfogadta a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségről és fenntarthatósági átvilágítási kötelezettségről szóló törvényt, amelynek az érintett vállalkozásokra irányadó fenntarthatósági célú átvilágítási, valamint jelentéstételi és beszámolási kötelezettségeket megállapító rendelkezései már január 1-jétől hatályosak. A törvényt feldolgozó cikksorozatunk második részében a fenntarthatósági jelentéssel és az ESG beszámolóval foglalkozunk.

2024. május 16.

A transzferárazás rejtett csapdái

A NAV ellenőrzési gyakorlatában egyre komolyabb szerepet kap a transzferárazás auditja. Ráadásul a vonatkozó szabályok is évről-évre egyre összetettebbek. A transzferár-dokumentációs határidők közeledtével érdemes végigtekinteni, hogy mik azok a rejtett csapdák, amelyeket kerüljünk el a dokumentáció és az adatszolgáltatás elkészítésekor. Ebben van segítségünkre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.