Visszafogottabb lett a vártnál Biden adójavaslata


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A demokraták új adóügyi tervezete sokkal csekélyebb mértékű adóemeléseket tartalmaz, mint Joe Biden elnök eredeti javaslata – írja a Yahoo Finance-re hivatkozva a portfolio.hu.

A képviselőházi demokraták most készülő, 2200 milliárd dollár adóbevételt ígérő adótörvényében elrejtettek egy olyan elemet, amely a leggazdagabb amerikaiakat adóztatná meg, de a korábbi, vagyonosokat célzó adóemeléseket csökkentették vagy egyenesen ki is vették belőle – írja a portfolio.hu a Yahoo Finance alapján.

Az új tervezet 3%-os utólagos adót tartalmaz az évi bruttó 5 millió dollárt keresőkre vonatkozóan, és ez nem volt benne Joe Biden eredeti javaslatában. A demokraták ugyanakkor visszavettek némileg a korábbi adóemelési terveikből: a hosszú távú tőkenyereség és az osztalék adóját például 20-ról 25%-ra emelnék, amelyek 123 milliárdot hoznának az államkasszának egy év alatt. Biden eredetileg még 39,6%-os tőkenyereség-adót tervezett kivetni az egymillió dollár feletti jövedelmekre – olvasható a cikkben.


Kapcsolódó cikkek

2021. június 15.

Kik veszíthetnek Biden adóemelési tervein?

Bár az adórendszer átalakításával nem tervezik, de közvetetten mégis vannak olyan iparágak, amelyek vesztesei lehetnek az intézkedéseknek – mondta Láng András, az SPB Befektetési Zrt. privátbankára a Világgazdaságnak.