Visszaüthet a béremelés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kisebb keresetűek kompenzálásával veszélybe kerülhetnek azok a cégek, melyeknél a keveset keresők aránya magasabb.

Világgazdaság információi szerint a Magyar Villamos Műveknél már megtörtént a bérkompenzáció és a MÁV is lépett már. A MÁV-nál a bruttó havi átlagfizetés 216,3 ezer forint volt. Az emelés a 18 560 főből 17 012 főt érintett.

A versenypiaci cégeknél nem automatikus az emelés. A Videotonnál is megtörtént a béremelés, de csak azért – mondta el a Világgazdaságnak Sinkó Ottó vezérigazgató -, mert a cég eredményessége ezt lehetővé tette. A 2012-től kötelező szintű emelésre viszont nem látszik több tartalék. A vezérigazgató hozzáfűzte: mivel a Videoton bulgáriai leánycége nincs ilyen nyomásnak kitéve, „”az ésszerű gazdálkodás szem előtt tartása nem zárja ki, hogy a továbbiakban inkább az ottani fejlesztésekre összpontosítson a Videoton””.

Forrás: Hír24


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.