Zűrzavar a brit APEH-nél


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egymilliónál is több brit adófizetőtől szedett be téves összeget az ország adóhivatala a bevallások feldolgozását végző rendszer hibája miatt.

A legtöbb alul- és túlfizetés nem haladta meg a 250 fontot, ám több ezer esetben a hiba 5000 fontnál is nagyobb volt. A legnagyobb valószínűséggel a nyugdíjasokat és a több jövedelemforrással rendelkező adózókat sújtotta a téves adómegállapítás.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.