Bejegyzések beszerzésimenedzser-index (BMI) címkével

2024. február 2. Cégvilág

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) mérsékelt lassulást mutat januárban

A Beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított januári értéke 49,9. A válaszadók az előző hónaphoz képest lassulásról és stagnáláshoz hasonló folyamatokról számoltak be januárban. Az indexek többnyire csökkentek, ennek ellenére még hat index áll a fellendülési tartományban – közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2023. október 2. Cégvilág

Mérsékelt visszaesést, pozitív kilátásokat jelez a beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított szeptemberi értéke: 47,4. A válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt visszaesésről, pozitív kilátásokról számoltak be. Az augusztusi zsugorodást követően szeptemberben javuló tendenciát jeleztek a mutatók, ennek ellenére a BMI index továbbra is a növekedést a visszaeséstől elválasztó 50,0 alatt maradt – közölte hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2023. szeptember 1. Cégvilág

Enyhülő visszaesését jelez a beszerzésimenedzser-index

Enyhülő visszaesését jelez a beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke, amely a nyolcadik hónapban 46,5 volt. A válaszadók az előző hónaphoz képest folytatódó, de mérséklődő visszaesésről számoltak be. A júliusi csökkenést követően augusztusban javuló tendenciát mutat az index, ám a BMI továbbra is 50,0 pont alatt maradt – közölte pénteken a Magyar Logisztikai, Beszerzési, Készletezési Társaság (MLBKT).

2023. július 3. Cégvilág

Visszaesést jelez a júniusi BMI

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 44,2 pont – a válaszadók az előző hónaphoz képest visszaesésről számoltak be a májusi, mérsékelt bővülést követően. A júniusi BMI index alacsonyabb az 57,1 pontos májusi értéknél. Az 1995 óta mért hosszú távú júniusi átlag értéke 52,3, a most mért szezonálisan kiigazított BMI indexérték a legalacsonyabb júniusi érték – közölte hétfőn Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2022. december 1. Cégvilág

Mérsékeltebb növekedést mutat a novemberi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 54,7 az októberi 56,4 után, vagyis azt jelzi, hogy a válaszadók az előző hónaphoz képest kevésbé élénk bővülésről számoltak be – közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).