Bejegyzések nyelvvizsga díj támogatás címkével

2023. január 18. Adó

Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást

A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

2020. április 21. Adó Koronavírus

Veszélyhelyzet: mikor igényelhető vissza a nyelvvizsga díj és a KRESZ vizsga díja?

A Magyar Közlöny 2020. április 15-én megjelent 75. számában kihirdetésre került a 114/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet során az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga, valamint a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatás érvényesítéséhez szükséges intézkedésekről.

Hogyan igényelhető a nyelvvizsga díj és a KRESZ vizsga díja?
2019. március 6. TB-Nyugdíj

Hogyan igényelhető a nyelvvizsga díj és a KRESZ vizsga díja?

Az érettségi vizsgához közeledve sokan kísérelnek meg nyelvvizsgát tenni, és szerencsére sok fiatalnak ez sikerül is. Az eredményes nyelvvizsgához kedvezmény is társul, a vizsgadíj visszaigénylésének lehetősége. Ugyancsak tél végi aktualitás a gépjárművezetői engedély megszerzésének első lépése, a KRESZ vizsga teljesítése, hogy a tavasz beköszöntével a szabadtéri második lépés, a gyakorlati oktatás is megkezdődhessen. Itt is találunk visszaigénylési kedvezményt.