2021-ben már összeszedte magát a vendéglátó szektor
Az online kasszák adatai alapján csaknem 26 százalékkal több volt a bevétel, mint egy évvel korábban, és kevesebb, mint 3 százalékkal marad el a 2019-es járvány előtti számoktól.
Az online kasszák adatai alapján csaknem 26 százalékkal több volt a bevétel, mint egy évvel korábban, és kevesebb, mint 3 százalékkal marad el a 2019-es járvány előtti számoktól.
A jövőben nem kötelező a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben dolgozó valamennyi munkavállalónak szakképesítéssel rendelkeznie.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a képesítési követelmények rendeletének módosítását – közölte a minisztérium.
Megosztottak a magyarok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatával kapcsolatban – derül ki a TÁRKI közvélemény-kutatásából.
„Elvitelre lesz vagy itt fogyasztod?” Sajnos a kérdés nem merül fel mostanában, a vendéglátóipari egységekre vonatkozó korlátozó rendelkezések miatt. A veszélyhelyzet frissen bejelentett újabb hosszabbítása ugyanakkor azt is jelenti, hogy a korábbi rendelet által a vendéglátó üzletek legfontosabb szolgáltatásaira biztosított átmeneti kedvezményes áfamérték hatálya is meghosszabbodik. Eszerint az elvitelre, illetve házhozszállításra vásárolt ételeket és italokat is kedvezményes, 5 százalékos áfa terheli május végéig.
A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
A koronavírus okozta gazdasági vihar egyik első áldozata a turizmus és a vendéglátás. Az ágazatban tevékenykedő vállalkozások már az első hazai megbetegedés bejelentése óta a bőrükön érzik a negatív gazdasági hatásokat. A kormány jó előre jelezte, hogy valamilyen támogatásban kell részesíteni a szektort, hogy átvészelje a rá váró nehéz időszakot. A megfelelő támogatási eszközök meghatározása azonban nem is olyan egyszerű – írja közleményében a Deloitte.