Rosszul keresnek a magyarok

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2014. május 7.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szlovák és a cseh dolgozók érdemben több pénzt visznek haza – írja a Napi.hu.


A profesia.sk bértarifákkal foglalkozó szlovák webportál online felmérése szerint Szlovákiában 861 euró az átlagbér, Csehországban 22 979 cseh korona, Magyarországon pedig 228 597 forint – idézi a kutatást a Napi.hu.

Az aktuális árfolyamok alapján Szlovákiában 3 százalékkal magasabbak a fizetések, mint Csehországban, Magyarországon viszont a szlovák átlagnál 117 euróval alacsonyabb a havi kereset.

Szinte valamennyi munkakörre érvényes, hogy a szlovákiai bérek a legmagasabbak. Egyedüli kivételt a nem műszaki irányzatú foglalkozásokat űző szakképzett alkalmazottak jelentenek – írja a profesia.sk.

Munkajogi szabályok bérszámfejtőknek

Bizonytalan a munkabér-szabályok alkalmazásában? Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadónknak, dr. Pál Lajos ügyvédnek – jöjjön el 2014. május 15-én szakmai konferenciánkra

Ízelítő a tematikából:

  • A munkabér elemei (alapbér, bérpótlék, teljesítménybér, ösztönzés)
  • Díjazás munkavégzés hiányában (állásidő, a távolléti díj számítása)
  • Rendkívüli munkaidő díjazása
  • Munkaszüneti nap és díjazás   

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

A portál információ szerint Magyarországra éri meg a legkevésbé dolgozni menni. Az átlagbérek szinte minden munkakörben alacsonyabbak, a fizetések között különbségek az átszámítást követően elérik a 25 százalékot is.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Nehéz negyedév jöhet a munkaerőpiacon
2021. február 26.

A kormányzati támogatások hosszú távon nem képesek fenntartani a normál üzletmenethez igazodó foglalkoztatotti létszámot - kommentálták a januári foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat  elemzők.

Csökkent a foglalkoztatottság
2021. február 26.

Az előző hónaphoz képest 97 ezerrel, a tavaly januárihoz viszonyítva pedig 55 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak létszáma.