EY: weben keresztül újítanák meg a recepteket a betegek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre többen várják el, hogy még nagyobb arányban jelenjenek meg a digitális megoldások az egészségügyben – derül ki az EY több mint 6000 fő bevonásával készült nemzetközi felméréséből. A megkérdezettek elsősorban online kapnák meg például a laboreredményeiket, az orvos-beteg kapcsolatban azonban továbbra is a személyes találkozókat preferálják.

Egyszerűbbnek és gyorsabbnak tartják az interneten keresztüli egyeztetést az EY globális felmérésnek válaszadói, ha receptek megújításáról (67%), vagy a laboreredményeik kiértékeléséről (61%) van szó. A megkérdezettek háromnegyede ezért automatikusan online megosztaná egészségügyi adatait az általuk igénybe vett orvosi intézményekkel, de kifejezetten fontosnak tartják (79%), hogy előre tájékoztassák őket ezeknek az információknak a védelméről és felhasználási módjáról. Az emberek többsége (71%) ugyanakkor még mindig nélkülözhetetlennek tartja a személyes konzultációt mivel így közvetlenül meg tudják beszélni betegségüket a szakemberrel (84%), és szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki kezelőorvosaikkal (77%).

„Sokak számára meglepő lehet, hogy a technológiai fejlődés és a COVID-19 járványt követően is ilyen fontos maradt a személyes orvos-beteg kapcsolat, amit úgy látszik, egyhamar még nem fognak felváltani az online megbeszélések. Ezért is lényeges, hogy a magánegészségügyi szolgáltatók tűpontos, naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a páciensek igényeiről, és csak ennek fényében döntsenek a jövő fejlesztési irányairól” – hangsúlyozta László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

A szakember hozzátette, hogy a legfontosabb trendek beazonosításában, a megfelelő stratégia kialakításában és megvalósításában is sokat segíthet egy, a területet jól ismerő és értő tanácsadó.


Kapcsolódó cikkek

2022. április 12.

A magyarok kétharmada választ magánegészségügyi szolgáltatást

Idehaza a kórházi ellátás miatt jobban aggódnak az emberek, mint például egy otthonukat érő káreset bekövetkezésétől, egyelőre mégis jóval elterjedtebb a lakás-, mint a magánorvosi biztosítás – derül ki az EY 1000 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásából.
2022. szeptember 6.

Megtörhet a magánegészségügy szárnyalása

Az állami ellátástól elpártolva új társadalmi réteg jelent meg a magánszolgáltatók páciensi körében, de az infláció, valamint a szabályozási környezet korrekciója előbb-utóbb megtörheti a meredek növekedési trendet – derül ki a PwC Magyarország elemzéséből.