Adótraffipax: piacokon és strandokon is felbukkanhatnak az adóellenőrök

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. augusztus 17.
Címkék: ,
Rovat:
A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. augusztus 24. és 28. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, bevásárlóközpontokat és piacokat. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 17. és 23. között hétfőn Pécsett, a Király utcai vendéglátóhelyeken, kedden a Harkányi Strand területén értékesítőknél, szerdán pedig Pécsett, az óra- és ékszerkereskedőknél végeznek próbavásárlásokat.

Az ellenőrök megjelenésére a hét minden napján számíthatnak a szálláshely-szolgáltatók Pécsett, Mecseknádasdon, Óbányán, Orfűn, Magyarhertelenden és Mohácson.

A hivatal munkatársai a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, a kedvezményes áfakulcsok alkalmazását, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A revizorok a héten is ellenőrzik a megye építkezésein dolgozók szabályos foglalkoztatását.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek: