Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül IV.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondolhatnánk, hogy csak egy-két kivételről beszélünk, azonban négy olyan eset van, ami bizonyos szempontok alapján különleges, és közülük mégis csak egy lesz olyan, amelynek kapcsán adófizetési kötelezettség keletkezik előleg jogcím alapján.

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink számára érhető el!

Ha már rendelkezik felhasználónévvel kérjük, jelentkezzen be felhasználói nevével és jelszavával.
A tartalom azonnali eléréséhez kérjük, regisztráljon. A regisztráció ingyenes!Kapcsolódó cikkek

2020. június 15.

Az előleg kezelése az áfa-rendszerén belül I.

Amikor azt a szót halljuk, hogy előleg, mindenki tisztában van a fogalom hétköznapi jelentésével. Tudjuk, hogy itt valamilyen pénzmozgás történik, amelynek az értéke majd beépül egy későbbi ügyletbe. Ha előleget fizetünk, akkor azzal számolunk, hogy ezt az eladónk be fogja számítani a későbbi kötelezettségünkbe, ennyivel kevesebbet kell majd fizetnünk.
2020. június 22.

Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül II.

Az előző cikkben körbejártuk, hogy mitől lesz előleg az előleg, milyen ismérvei vannak, most térjünk át sokkal gyakorlatiasabb területre, nézzük meg az előleg további fontos vetületeit.
2020. július 20.

Az előleg kezelése az áfa rendszerén belül III.

A mai cikkben az előleg két speciális fajtáját nézzük meg, ezek a foglaló és az óvadék. Mielőtt áfa szempontjából vizsgálnánk meg őket, nagyon röviden vizsgáljuk meg, hogy mit is takarnak ezek a fogalmak a gyakorlatban.