Eddig kétezren kérték a regadó visszafizetését


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint kétezer regisztrációs adó visszatérítési kérelem érkezett be a vámhatósághoz eddig február 15-e óta – mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.

Hozzátette: a kérelmek többségét azok a magánszemélyek adták be, akik maguk hozták be külföldről a gépjárművet, a regisztrációs adót a vámhatóságnak maguk fizették meg, és az adót másra nem hárították át. A kérelmekből 400 a főváros négy vámhivatalához, az Észak-pesti, a Dél-pesti, a Buda térségi, és a Csepelen található Magánforgalmi Fővámhivatalhoz érkezett meg. A vidéki vámhivatalok közül a dél-alföldibe 220, az észak-magyarországiba 230, az észak-alföldibe 240, a dél-dunántúliba 380, a nyugat-dunántúliba 400, az észak-dunántúliba pedig mintegy 200 kérelem érkezett.

A roham elmaradt, így fennakadás nem alakult ki a fővámhivatalokban – hangsúlyozta Sipos Jenő. A szóvivő szerint a gördülékeny ügykezelés annak is köszönhető, hogy a vámhatóság felkészült a regisztrációs adó részleges visszatérítésével kapcsolatos feladatokra, és a szükséges mértékben bővítette a létszámot és a számítástechnikai állomáshelyeket is.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. szeptember 29.

Figyelem: szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Péntekig van lehetőségük az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a Mazars. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig uniós és unión kívüli országokból is kérhetnek visszatérítést 2021-es vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.