Elveszhetnek a SZÉP kártyára feltöltött összegek

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 31.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP kártyákra 2012-ben feltöltött összegeket – figyelmeztet a BDO.


Május 31. a határideje a Széchenyi Pihenőkártyákra feltöltött összegek felhasználásának. 2013 végén hozzávetőleg 5 milliárd forint volt a közel 900 ezer kártyabirtokos alszámláin, melyet 2012-ben töltöttek fel és még nem költöttek el. Becslések szerint 3 milliárd forint sorsáról kell a munkavállalóknak dönteniük a következő hetekben, ellenkező esetben elveszíthetik ezen összeg felhasználásának lehetőségét. 2013-ban több mint 30 millió forint maradt felhasználatlanul – olvasható a BDO honlapján.

Fontos, hogy nem a SZÉP kártyán lévő teljes összeget kell felhasználni május 31-ig. A SZÉP kártya működését szabályzó kormányrendelet szerint a kártyára feltöltött összegek a feltöltés évét követő második naptári év május 31-ig felhasználhatóak a kártyatulajdonosok számára. Ennek értelmében az idei évben azon feltöltések sorsáról kell dönteniük a SZÉP kártyával rendelkezőknek, amelyet 2012-ben utalt el számukra a munkáltatójuk.

Az új Ptk.: amit egy munkajogásznak tudnia kell – szakmai előadássorozat

Az egyes előadásokra külön-külön is jelentkezhet! A teljes előadássorozat ára magában foglalja az áprilisban megjelenő új Kommentár a Munka törvénykönyvéhez című kiadványt.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

 kártyára feltöltött összegeket FIFO módszerrel használhatják fel a kártyatulajdonosok. A mozaikszó a „first in first out” kifejezést takarja, melynek lényege, hogy először azokat az összegeket költjük el, amelyeket először töltöttek fel. A legtöbb szolgáltató esetében lehetőség van online egyenleg-lekérdezésre, mely során megbizonyosodhatunk arról, hogy felhasználtuk-e már a 2012-es feltöltéseket. A szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálata szintén közli egyenlegünket.

A BDO emlékeztet: tavaly bővült az alszámlák közötti átjárhatóság lehetősége. Korábban szálláshely szolgáltatás volt egyedül elérhető mindhárom alszámláról, azonban 2013 júliusa óta már a fürdő- és strandbelépők mindhárom zsebből megvásárolhatóak.


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

Brexit – így alakuk a magánszemélyek adózása
2021. március 2.

Cikksorozatunkban témakörönként végigvesszük a Brexit okozta változásokat az egyes adónemeket, egyéb közterheket, vámokat érintően. Elemzéseinket egy mindenkihez nagyon közel álló területtel kezdjük: a magánszemélyek személyi jövedelemadózásával.

NAV: március 15-től lesznek elérhetőek az szja-bevallási tervezetek
2021. március 1.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már öt éve automatikusan készíti el több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, ezáltal a NAV-hoz nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói igazolásokat beküldeni, hanem az adózónak kell megőriznie azokat az öt éves elévülési idő végéig.