Elveszhetnek a SZÉP kártyára feltöltött összegek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP kártyákra 2012-ben feltöltött összegeket – figyelmeztet a BDO.


Május 31. a határideje a Széchenyi Pihenőkártyákra feltöltött összegek felhasználásának. 2013 végén hozzávetőleg 5 milliárd forint volt a közel 900 ezer kártyabirtokos alszámláin, melyet 2012-ben töltöttek fel és még nem költöttek el. Becslések szerint 3 milliárd forint sorsáról kell a munkavállalóknak dönteniük a következő hetekben, ellenkező esetben elveszíthetik ezen összeg felhasználásának lehetőségét. 2013-ban több mint 30 millió forint maradt felhasználatlanul – olvasható a BDO honlapján.

Fontos, hogy nem a SZÉP kártyán lévő teljes összeget kell felhasználni május 31-ig. A SZÉP kártya működését szabályzó kormányrendelet szerint a kártyára feltöltött összegek a feltöltés évét követő második naptári év május 31-ig felhasználhatóak a kártyatulajdonosok számára. Ennek értelmében az idei évben azon feltöltések sorsáról kell dönteniük a SZÉP kártyával rendelkezőknek, amelyet 2012-ben utalt el számukra a munkáltatójuk.

Az új Ptk.: amit egy munkajogásznak tudnia kell – szakmai előadássorozat

Az egyes előadásokra külön-külön is jelentkezhet! A teljes előadássorozat ára magában foglalja az áprilisban megjelenő új Kommentár a Munka törvénykönyvéhez című kiadványt.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

 kártyára feltöltött összegeket FIFO módszerrel használhatják fel a kártyatulajdonosok. A mozaikszó a „first in first out” kifejezést takarja, melynek lényege, hogy először azokat az összegeket költjük el, amelyeket először töltöttek fel. A legtöbb szolgáltató esetében lehetőség van online egyenleg-lekérdezésre, mely során megbizonyosodhatunk arról, hogy felhasználtuk-e már a 2012-es feltöltéseket. A szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálata szintén közli egyenlegünket.

A BDO emlékeztet: tavaly bővült az alszámlák közötti átjárhatóság lehetősége. Korábban szálláshely szolgáltatás volt egyedül elérhető mindhárom alszámláról, azonban 2013 júliusa óta már a fürdő- és strandbelépők mindhárom zsebből megvásárolhatóak.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.

2023. szeptember 27.

Adóellenőrzés: adózói jogok és kötelezettségek (2. rész)

Az eljárás és az ellenőrzési határidő megindulását követően, egészen a vizsgálatok befejezéséig érvényesülniük kell mindazoknak a jogoknak és kötelezettségeknek, amelyekkel a jogszabályok az adózót és az adóhatóságot felhatalmazzák, illetve előírnak. Az adózói jogok és kötelezettségek az Air.-ban, míg az adóhatóság jogai és kötelezettségei az Adóig. vhr.-ben kerültek szabályozásra.