Hamis autódiagnosztikai eszközökre és szoftverekre csapott le a NAV


Hamis autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket találtak a pénzügyőrök egy magánszemélynél és egy szervizben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint egy internetes hirdetésre figyeltek fel a pénzügyőrök, ahol jóval a piaci ár alatt kínáltak különféle autódiagnosztikai eszközöket. A vizsgálat próbavásárlással kezdődött: az adóellenőrök ötvenezer forint értékben rendeltek egy eszközt, majd annak átvételekor a férfi lakásán majdnem kilencven hamis autódiagnosztikai eszközt találtak. Egy másik ellenőrzés alkalmával, amelyet egy miskolci autószervízben tartottak, több mint húsz illegális szoftvert találtak – írták.

A két elkövető több mint százharmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítottak eljárást – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. május 5.

Cipőkre csapott le a NAV

Csehországba tartó, hamis cipőkkel megrakott furgonkaravánt állítottak meg a pénzügyőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.