Hamis márkajelzésű ruhákra csapott le a NAV 


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 2,5 millió forintot érő hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy román furgonban az M7-es autópályán – közölte a NAV.

A pénzügyőrök az M7-es Somogy vármegyei szakaszán ellenőrizték a román furgont, amelynek rakterében csaknem száz darab, különféle márkajelzésű melegítőt találtak fekete fóliába csomagolt dobozokba rejtve.

A sofőr azt mondta, a ruhákat a dobozokon szereplő címzettnek vitte Olaszországba, de fogalma sem volt arról, hogy mit szállít. Szakértői vizsgálat szerint a ruhák hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint 2 és félmillió forint értékű ruhát lefoglalták, és eljárást indítottak. A hamisított termékek egészségügyi és minőségi kockázatot jelentenek, és a gazdaság szereplőinek is jelentős kárt okoznak – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. szeptember 28.

35 kilogramm dohányra csapott le a NAV

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.