Hogyan bizonyítható a harmadik országban feldolgozott vas- és acéltermékek származása?


A NAV oldalán megjelent két angol nyelvű tájékoztató, valamint a gyakran ismételt kérdések magyar nyelvű fordítása, amely a harmadik országokban feldolgozott vas- és acéltermékek származásigazolásának új követelményeit tartalmazza.

2023. október 2-án a Bizottság aktualizálta az orosz–ukrán háború miatt elrendelt szankciók alkalmazását segítő egységes és konszolidált angol nyelvű tájékoztatóját és az ehhez kapcsolódó, „Gyakran ismételt kérdések és arra adható válaszok” című angol nyelvű tájékoztatóját is (angolul: FAQs, magyarul: GYIK), az orosz–ukrán háború miatt elrendelt általános behozatali szankciókról.

A szankciók alkalmazásáról egységes szerkezetben közzétett 170 oldalas tájékoztató új információkat tartalmaz a vas- és acéltermékek importjáról, a származás igazolásának követelményeiről (GYIK: 9. oldal).

A mellékletben olvasható a két angol nyelvű tájékoztató, valamint a GYIK azon részének magyar nyelvű fordítása, amely a harmadik országokban feldolgozott vas- és acéltermékek származásigazolásának új követelményeit tartalmazza.

A dokumentumok INNEN tölthetők le.

Forrás: NAV weboldala


Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

A fővárosban idén 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el

Idén az egy évvel korábbinál 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el Budapesten, ahol 2023-ban az új és a használt lakásokat egyaránt tekintve az átlagos négyzetméterár 885 ezer forint körül alakult, ingatlanvásárlásra pedig az összes fővárosi eladás adatai alapján átlagosan 57 milliót költöttek az ügyfelek – közölte saját adatai alapján a Duna House kedden.

2023. december 5.

NAV-Figyelő, 48. hét: tesztelhető az eÁFA, adventi ellenőrzések

Az adóhatóság ismételten arról tájékoztat, hogy 2024-ben elindítja az elektronikus áfarendszert, az eÁFA-t az áfabevallások elektronikus összeállításának és benyújtásának támogatására. A rendszer újdonságairól és az e-platformot üzemeltetők adatszolgáltatási kötelezettségeiről és a tesztfelület lépéseiről is olvashatnak az Accace Hungary eheti NAV Figyelőjében.

2023. december 5.

A hamisított termékek egészségügyi kockázatai

Rendszeresen adunk hírt arról, hogy a NAV munkatársai milyen hamis termékeket foglaltak le. A leggyakrabban hamis cigarettával, illatszerrel és ruhával találkozhatunk a cikkekben. De a költségvetési csaláson túl az ilyen termékek egészségügyi kockázatokat is jelenthetnek. Az index.hu cikkében erről olvashatnak.