Illegális játékterminálokért bírságolt a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhatóság 2013-ban 400 millió forint bírságot szabott ki olyan esetekben, amikor a betiltott pénznyerő automaták helyet internet-alapú játékterminálokat üzemeltettek – írja a Napi Gazdaság.


A lap szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei az elmúlt évben 200 esetben tártak fel olyan szabálytalanságot, ahol internet-alapú játékterminálokat üzemeltettek.

Számviteli változások, felkészülés a beszámolókészítésre és a tao-bevallásra

Szakmai fórum és képzés: 2014. március 25.

  • Könyvvizsgálóknak: 2 kreditpont
  • Adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek: 4 kreditpont

Jelentkezzen most!

A hatóság főként azokon a vendéglátóhelyeken talál ilyen terminálokat, ahol korábban nyerőgépeket üzemeltettek. A bírság átlaga tavaly átlagosan 2 millió forint volt, de az elkövetők akár 100 millió forintos bírságra is számíthatnak.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.

2023. szeptember 27.

Adóellenőrzés: adózói jogok és kötelezettségek (2. rész)

Az eljárás és az ellenőrzési határidő megindulását követően, egészen a vizsgálatok befejezéséig érvényesülniük kell mindazoknak a jogoknak és kötelezettségeknek, amelyekkel a jogszabályok az adózót és az adóhatóságot felhatalmazzák, illetve előírnak. Az adózói jogok és kötelezettségek az Air.-ban, míg az adóhatóság jogai és kötelezettségei az Adóig. vhr.-ben kerültek szabályozásra.