NAV-figyelő, 21. hét: itt a tao-bevallás határideje


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak néhány nap maradt hátra: május 31. a beszámoló közzétételének és a társasági adó bevallás benyújtásának határideje.

Fontos határidő közeleg

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk a társasági adó bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről.

Az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az érintett adózóknak a 1829 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) 2019 első napjától választóknak a 1871-es bevalláson kell számot adniuk a választást megelőző, 2018. évi társasági adójukról.

Azok a nonprofit szervezetek, valamint az egyházi jogi személyek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk – azaz nem volt társasági adóalapjuk –, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-éig.

A NAV honlapján közzétett sajtóhír itt olvasható teljes terjedelemben.

A NAV-figyelőben beszámolunk arról is, hogy befejeződött a vámhatósági engedélyek kötelező újraértékelése, frissültek a NAV feketelistái, és tovább kattog az adótraffipax.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek