NAV-szakigazgató: nagy érdeklődés övezte a középiskolások pénzügyi versenyét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy érdeklődés övezte, mintegy 1048 csapat vett részt a hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Csendes Ágnes hozzátette: a versenyen indulók ismeretanyaga az adózási, a befektetési, a lízingelési, a banki és a versenyjogi ismeretekre is ki kell terjedjen, emellett képesnek kell lenniük ezekben a témákban véleményt formálni, illetve előadni nézeteiket.

Hangsúlyozta: a PénzSztár egy komplex verseny, ahol a pénzügyi ismeretek mellett az érveléstechnika is fontos szerepet játszik.

Zámbó Balázs, a PénzSztár korábbi versenyzője, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója azt mondta, nagyon jó döntésnek tartja, hogy középiskolásként részt vett a versenyen, mivel az ott megtanultakat a gyakorlatban is gyakran hasznosíthatja.

A műsorban elhangzott, hogy a versenyt a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte, második helyen egy békéscsabai csapat, harmadikként pedig egy ceglédi csapat végzett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. szeptember 24.

Adófelajánlásokból közel 1,5 milliárd forinthoz jutott a Nemzeti Tehetség Program

Az adófizetők idén egyszázalékos felajánlásaikkal közel 1,5 milliárd forinttal támogatták a Nemzeti Tehetség Programot, amely ezzel a második legnagyobb támogatást kapta a jogosultak közül – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára Tatán.
2019. október 4.

Az adótanácsadó képzés sem fért bele az új OKJ-be

Kikerül az Országos Képzési Jegyzékből az adótanácsadó képzés, az államháztartási, pénzügyi szervezeti és vállalkozási mérlegképes könyvelő szakma, az államháztartási ügyintéző és a vállalkozási és bérügyintéző képesítés.