NAV-szakigazgató: nagy érdeklődés övezte a középiskolások pénzügyi versenyét

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. január 8.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagy érdeklődés övezte, mintegy 1048 csapat vett részt a hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Csendes Ágnes hozzátette: a versenyen indulók ismeretanyaga az adózási, a befektetési, a lízingelési, a banki és a versenyjogi ismeretekre is ki kell terjedjen, emellett képesnek kell lenniük ezekben a témákban véleményt formálni, illetve előadni nézeteiket.

Hangsúlyozta: a PénzSztár egy komplex verseny, ahol a pénzügyi ismeretek mellett az érveléstechnika is fontos szerepet játszik.

Zámbó Balázs, a PénzSztár korábbi versenyzője, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója azt mondta, nagyon jó döntésnek tartja, hogy középiskolásként részt vett a versenyen, mivel az ott megtanultakat a gyakorlatban is gyakran hasznosíthatja.

A műsorban elhangzott, hogy a versenyt a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte, második helyen egy békéscsabai csapat, harmadikként pedig egy ceglédi csapat végzett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Az adótanácsadó képzés sem fért bele az új OKJ-be
2019. október 4.

Kikerül az Országos Képzési Jegyzékből az adótanácsadó képzés, az államháztartási, pénzügyi szervezeti és vállalkozási mérlegképes könyvelő szakma, az államháztartási ügyintéző és a vállalkozási és bérügyintéző képesítés.