Széchenyi kártyával uniós támogatásért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Új Széchenyi Terv pályázatainak január 15-ei meghirdetésekor már indulásra kész lesz a Széchenyi Kártya önerő kiegészítő hitel is – mondta Krisán László, a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László hangsúlyozta: a Széchenyi Kártya önerőhitel beindítása fontos segítség lehet a vállalkozásoknak a fejlesztési források megszerzéséhez. A Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója közölte: a Széchenyi Kártya önerőhitel konstrukció már elkészült, de a részletekről még egyeztetni kell az illetékes szaktárcákkal és az Európai Unióval, mivel ez is támogatott termék, ami hozzáadódik a pályázati támogatáshoz.

A Széchenyi Kártya kibocsátása folyószámlahitellel indult 2002-ben, az idén augusztusban a kormány forgóeszközhitellel, szeptemberben beruházási hitellel bővítette a portfóliót, és a tervek szerint januárban indul az uniós források felhasználásához szükséges önerő egy részét fedező önerőhitel. A Széchenyi Kártya különböző konstrukcióival egy vállalkozásnak lehetősége lesz tevékenységének folyamatát finanszírozni államilag támogatott kedvezményes hitellel – húzta alá a vezérigazgató.

Krisán László elmondta: a Széchenyi Kártya forgóeszközhitelt eddig több mint 300-an igényelték, ami azt jelzi, hogy a vállalkozók már tudatosan válogatnak a termékek között. Beruházási hitelre több mint 40 vállalkozó nyújtotta be igényét. Ennél a konstrukciónál szem előtt kell tartani, hogy tíz éves futamidőre vonatkozik a kötelezettségvállalás, a válság hatására a piacok beszűkültek, ami óvatosabbá tette a vállalkozásokat.

A Ka-Vosz adatai szerint a Széchenyi Kártya indulása óta 860 milliárd forint hitelt nyújtottak a kártya segítségével, 140 ezer vállalkozó kapott Széchenyi Kártyát. Az idén 130 milliárd forint hitelt helyeztek ki a Széchenyi Kártya termékeivel, köztük az új konstrukciókkal is, az igénylők között van olyan vállalkozás, amely mind a három meglévő Széchenyi Kártya konstrukciót igénybe veszi.

Forrás: Nol.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.

2023. szeptember 27.

Adóellenőrzés: adózói jogok és kötelezettségek (2. rész)

Az eljárás és az ellenőrzési határidő megindulását követően, egészen a vizsgálatok befejezéséig érvényesülniük kell mindazoknak a jogoknak és kötelezettségeknek, amelyekkel a jogszabályok az adózót és az adóhatóságot felhatalmazzák, illetve előírnak. Az adózói jogok és kötelezettségek az Air.-ban, míg az adóhatóság jogai és kötelezettségei az Adóig. vhr.-ben kerültek szabályozásra.