Új állások – revizor kerestetik!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy 2500 fővel szeretnék emelni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (APEH), a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál (VPOP), a Magyar Államkincstárnál (MÁK), a Központi Ellenőrzési Hivatalnál (KEHI), illetve az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyeletnél (OMMF) – írja a Magyar Nemzet.

Az öt szervezet közül is leginkább az APEH súlya emelkedne a leglátványosabban, 1717 új embert vennének majd fel, javarészt az emelkedő számú ellenőrzések lebonyolításának biztosítására.

Így az adóhatóság több figyelmet tud majd fordítani az áfacsalások felderítésére, valamint a társasági nyereségadó, illetve az egyéb járulékok befizetésére. Emellett a tervek szerint az ellenőrzések számának növelésével kívánják legális szférába kényszeríteni a szürke- vagy feketegazdaságban tevékenykedőket.

Jelenleg 2700 ellenőr tevékenykedik az APEH-nél, a VPOP, a MÁK, a KEHI és az OMMF 655 új kollégát keres. A pénzügyminiszter szerint pedig idén már 50 milliárd forintos pluszbevétel származhat a fokozott ellenőrzések hatására.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.