Új rendezvények a BKIK-tól: 2022-es adóváltozások és Adatvédelmi tisztviselő képzés


Február 18-án a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara programján a 2022-es aktualitások mellett a társas vállalkozások adózása is terítékre kerül, míg márciusban induló oktatáson a cégek megoldást találhatnak arra, hogyan használhatják és kezelhetik jogszerűen és biztonságosan a vállalkozásuk birtokába került információkat.


2022-es adóváltozások – Workshop

Ha a vállalkozások szeretnétek felkészülten kezdeni a 2022-es adóévet, érdemes elmenni a BKIK workshopjára, melyen az önkéntes kamarai tagok kedvezményesen vehetnek részt. Február 18-án a 2022-es aktualitások mellett a társas vállalkozások adózása is terítékre kerül.

Magyarországon a társas vállalkozások társadalombiztosítási helyzetének megértéséhez számos kérdést kell vizsgálni. Két oldalról szükséges a társas vállalkozás értelmezése a tb területén: a vállalkozás, mint foglalkoztató és annak tagja, mint a társas vállalkozó kötelezettségei felől.

 • A rendezvény célcsoportja: vállalkozások, ügyvédi iroda, közjegyzői iroda, végrehajtói iroda, gépjárművezető-képző munkaközösség, oktatói munkaközösség, könyvelők
 • A rendezvény időtartama: 5 óra
 • Részvételi díj: bruttó 32.000 Ft
 • Maximális csoportlétszám: 50 fő
 • Önkéntes és leendő (most belépő) önkéntes kamarai tagok számára a részvételi díj: bruttó 25.000 Ft
 • Időpont: 2022. 02. 18. péntek 9:00-14:00-ig online előadás kertében történik.

Előadók:

 • Barabás Miklós – társadalombiztosítási szakember, közgazdász, adótanácsadó
 • Táborossyné dr. Morvai Zsuzsanna – jogász, társadalombiztosítási szakember

A résztvevők számára az előadás összefoglaló anyagát digitális formában eljuttatják.

A workshop-pal kapcsolatban részletes tájékoztatást a BKIK Felnőttképzési Irodája nyújt az alábbi elérhetőségeken:

Jelentkezni a felnottkepzes@bkik.hu e-mail címen lehet név és cím megadásával.

Adatvédelmi tisztviselő képzés

Mindennapi munkánk során egyre több személyes adattal dolgozunk, ami amellett, hogy nagyon nagy érték, hatalmas felelősség is. Hogyan használhatjuk és kezelhetjük jogszerűen és biztonságosan a vállalkozásunk, cégünk birtokába került információkat? A megoldás az adatvédelmi tisztviselő, aki kapcsolattartóként és tanácsadóként segítheti a megfelelő adatkezelést. A márciusban induló 16 órás tanúsítványt nyújtó adatvédelmi tisztviselő képzés a BKIK önkéntes tagjai számára kedvezményesen érhető el.

Az adatvédelmi tisztviselő segíti az adatkezelőt vagy az adatfeldolgozót a személyes adatok védelmével kapcsolatos kérdésekben. Az adatvédelmi tisztviselőnek különösen a következő feladatokat kell ellátnia:

 • tájékoztat és szakmai tanácsot ad az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó, valamint azok alkalmazottai részére az adatvédelmi jogszabályok szerinti kötelezettségeikkel kapcsolatban;
 • ellenőrzi az adatvédelemmel kapcsolatos összes jogszabálynak való megfelelést, ideértve az auditokat, a figyelemfelkeltő tevékenységeket, valamint az adatkezelési műveletekben részt vevő személyzet képzését;
 • tanácsot ad az adatvédelmi hatásvizsgálatra vonatkozóan, valamint nyomon követi a hatásvizsgálat elvégzését;
 • kapcsolattartó pontként működik azon érintettek számára, akik személyes adataik kezelésével és jogaik gyakorlásával kapcsolatban keresik meg;
 • együttműködik az adatvédelmi hatóságokkal, és kapcsolattartó pontként működik a hatóságok felé az adatkezeléssel kapcsolatos ügyekben.

A szervezeteknek az adatvédelmi tisztviselőt időben be kell vonniuk működésükbe. Az adatvédelmi tisztviselő a feladatai ellátásával kapcsolatban nem kaphat utasításokat az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól. Az adatvédelmi tisztviselő közvetlenül a szervezet legfelső vezetésének tartozik felelősséggel.

Várják a témában érintett cégek, ügyvezetők, könyvelők, ügyvédek, jogászok, jogi képviselők, könyvelők, könyvvizsgálók stb. jelentkezését.

 • Képzés óraszáma: 16 óra
 • Maximális csoportlétszám: 20 fő
 • Megengedett hiányzás: 3 óra
 • Képzés díja: bruttó 70.000 Ft

Önkéntes és leendő (most belépő) önkéntes kamarai tagok számára a képzés díja: bruttó 50.000 Ft

Vezető oktató:

 • Dr. Szilágyi András jogász, mediátor, a KEMI 2019-ben megválasztott alelnöke, a BKIK Jogi és Mediációs Osztályának elnöke.

A képzés 2022. március 18-án indul, az előadások pénteki napokon kerülnek megtartásra.

A képzés sikeres elvégzéséről a résztvevők hivatalos Tanúsítványt kapnak.

A képzéssel kapcsolatban részletes tájékoztatást a BKIK Felnőttképzési Irodája nyújt az alábbi elérhetőségeken:

Érdi Beatrix

erdi.beatrix@bkik.hu

+36 30 443 3718
Kapcsolódó cikkek