Veres fehérít: még szigorúbb szankciók jönnek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adótörvények következő módosításakor tovább szigorítják a gazdaság kifehérítését célzó intézkedések szankcióit, ígérte a pénzügyminiszter.

Ma már számban mérhető hatása van a gazdaság kifehérítését célzó intézkedéseknek, az ilyen ügyekkel kapcsolatos szankciók szigorítására van kilátás az adótörvények következő módosításakor – erről Veres János pénzügyminiszter beszélt, amikor adócsalási ügyek felderítésében jelentős eredményeket elért pénzügyőröket és APEH dolgozókat tüntetett ki.

A pénzügyminiszter elismerésben részesítette Dávid Róbert pénzügyőr századost, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal parancsnokát, Ván Zoltán pénzügyőr főtörzszászlóst, a VPOP Jövedéki Igazgatás főszemlészét, valamint Budai Miklósnét, az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési főosztályának vezetőjét. Az elismerést két nyomozásban elért jelentős eredmények miatt kapták a kitüntetettek.

A hatóságok 2007. június végén felszámoltak egy áfa-csalásra specializálódott, külföldi személyekből álló bűnözői csoportot. A büntetőeljárás eddigi adatai szerint az elkövetői csoport csaknem 300 millió forint adóhiányt okozott az államháztartásnak.

Szintén június végén a vám- és pénzügyőrség összehangolt akciót indított az ország Dunától keletre eső területén működő nyolc illegális, szeszesital forgalmazására szakosodott bűnözői csoport teljes felszámolására. A nyomozás adatai alapján a bűnözői csoportok összességében több mint 600 ezer liter tömény ablakmosó koncentrátumot szereztek be, amiből 2 millió liter fogyasztásra kiszerelt szeszesitalt értékesítettek. Ezzel összesen 1,6 milliárd forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek