Bejegyzések válságkezelés címkével

Izer: kisebb adó, gyorsabb gazdasági növekedés
2021. szeptember 15. Adó Koronavírus

Izer: kisebb adó, gyorsabb gazdasági növekedés

A koronavírus-válság idején Magyarország nyújtotta az egyik legsokoldalúbb és legszélesebb körű adóügyi könnyítést az Európai Unióban. Az adócsökkentés politikája bevált: felgyorsult a gazdasági növekedés, nőnek az adóbevételek és egyre többen dolgoznak – jelentette ki Izer Norbert.

2021. június 8. Cégvilág Koronavírus

Vállalati válságkezelés: már nem csak a tűzoltó jellegű intézkedések a meghatározók

A cégek válságkezelési stratégiái közül továbbra is kiemelkedik a kiadások csökkentése, de ezt idén áprilisban a korábbiaktól eltérően már nem a likviditás javítása, hanem a piaci pozíciók stabilizálása, javítása, átalakítása követte – derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) áprilisi felméréséből.

„Kerül, amibe kerül!” – meddig feszítheti a költségvetési húrt Macron?
2020. augusztus 4. Adó Koronavírus

„Kerül, amibe kerül!” – meddig feszítheti a költségvetési húrt Macron?

A francia kormány az elmúlt időszakban levert egy fontos politikai cölöpöt, miszerint nem adóemeléssel, megszorításokkal kívánja megoldani a jelenlegi gazdasági válságot – inkább adócsökkentésekben, adókedvezményekben, szektorális támogatásokban gondolkodik. Ezzel együtt a Covid-válság az államadósságot már 2020 végére a GDP 120,9%-ára repítheti, így a finanszírozás kérdése előbb vagy utóbb mindenképpen napirendre kerül. És nemcsak az államadósságé, hanem a nyugdíjkasszáé, illetve a napokban elfogadott uniós közös mentőcsomagé is.

Visentini: Példátlan, ahogy a kormány magára hagyta a magyar munkavállalókat
2020. április 2. Munkaügyek Koronavírus

Visentini: Példátlan, ahogy a kormány magára hagyta a magyar munkavállalókat

Nincs még egy olyan ország Európában, ahol ebben a veszélyhelyzetben a kormány annyira magára hagyja a munkavállalókat és egyes ágazatokat, mint Magyarország – közölte a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek írt levelében Luca Visentini. A 38 ország 90 szakszervezetének mintegy 45 millió dolgozóját képviselő Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) főtitkára felszólítja a kormányt, tárgyaljon a szociális partnerekkel, s biztosítson a munkavállalók számára megnyugtató védelmet.  Visentini különösen aggályosnak tartja a felhatalmazási törvényt, s egyebek között ezért is az Európa Bizottság, az Európa Tanács és az Európa Parlament elnökeihez fordul – írja az Adó Onlinehoz eljuttatott közleményében az eredeti levél alapján a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

2019. szeptember 17. Cégvilág

PwC: a vállalatok közel harmadának nincs terve válsághelyzetekre

Technológiai malőrök, kiberbűnözés, természeti katasztrófák – a cégvezetők többsége úgy gondolja, hogy a jövőben szembe kell néznie válsághelyzettel és majdnem 70 százalékuk már meg is tapasztalt ilyen esetet. Erre vonatkozó tervvel azonban 29 százalékuk egyáltalán nem rendelkezik – derül ki a PwC kutatásából, olvasható a cég közleményében.