Munkaügyek

A közszférában is változást hozott 2013-tól az új Mt

Szerző: dr. Bérces Kamilla
Dátum: 2013. február 21.
Rovat:

Nem csupán a munkavállalók, de a közalkalmazottak életében is jelentős változásokat hozott az új munka törvénykönyve, elég, ha csak például a fegyelmi eljárás eltörlésére vagy a kárfelelősség szabályainak módosulására gondolunk. 2013-tól tovább változtak a jogviszony megszűnésére, a kölcsönzött munkavállaló foglalkoztatására és az illetményre, valamint a nyugdíj melletti munkavégzésre vonatkozó szabályok is.

Megegyeztek a távollétidíj-számításról

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 20.
Rovat:

A hatályos szabályok hamarosan úgy változnak, hogy a kifizetett munkabér független legyen a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményéből.

A hét kérdése: munkába állás gyed után

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 19.
Rovat:

A munkavállaló projektmenedzser pozícióból ment el szülési szabadságra. A gyed lejárta után munkába szeretne állni. A munkáltató döntése alapján határozatlan idejű szerződéssel helyettesítik már 2 éve a kismamát. A közvetlen felettese arról tájékoztatott, hogy jelenleg nem tud a visszatérő kolléganőnek azonos pozíciót biztosítani, mert csak egy évvel később számított a munkába állására. Kérhetjük-e a kismamát, hogy munkájához később térjen vissza, amikor a munkáltató tud számára pozíciót biztosítani? Adhat-e a munkáltató olyan munkaterületet a kismamának, amely jelenlegi lakhelyétől jelentős távolságra van?

A megszorítások elől menekül a magyar munkaerő

Szerző: Adó Online
Dátum: 2013. február 18.
Rovat:

2007 óta élénkül a magyar migráció, és a válság újabb lendületet adott a növekedésnek, gyorsulva növekszik azok aránya, akik munkát vállalnak külföldön. Az élénkülés a gazdasági mutatók romlásával hozható összefüggésbe – derült ki a Joint Venture Szövetség csütörtöki rendezvényén elhangzott egyik előadásból.

Egyeztetnek a távolléti díj számításáról

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 15.
Rovat:

A kormány, a szakszervezetek és a munkaadók jövő héten egyeztetnek a távolléti díj számításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának monitoring bizottságában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.

Start munkaprogram: havi bérfizetés lesz

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 15.
Rovat:

Nyolc- és hatórás foglalkoztatási formában folytatódik a Start munkaprogram, az érintettek bérét pedig havonta utalják a továbbiakban – tájékoztatott a kormány szerdai döntéséről a Belügyminisztérium.

Távolléti díj: közölték a számítási módot

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 14.
Rovat:

A távolléti díj számításának szabályozása egyértelmű, az új számítási mód szerint tényleg lehetséges, hogy a munkabérek az adott hónap munkanapjaitól függően eltérjenek a munkaszerződésben megállapított alapbértől – áll a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján.

Távolléti díj: jogszabályváltozás is lehet

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 13.
Rovat:

A jelenlegi munka törvénykönyvében (Mt.) hiányos a távolléti díj számításának szabályozása, mert például legalább fél tucat olyan eset lehetséges, amikor a munkavállaló jogszerűen kap a minimálbérnél kevesebbet – közölte a Complex Kiadó Kártyás Gábor munkajogászt, a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat tagját idézve. A szakértő szerint egy egyszerű technikai módosítással kezelhetőek lennének ezek a problémák.

A távolléti díj a trükközés melegágya?

Szerző: Pentz Edina
Dátum: 2013. február 11.
Rovat:

A távolléti díj szabályainak visszássága munkahelyi konfliktusokat hozhat, amelynek a munkaadó és a munkavállaló államot megkárosító külön alkuja lehet a feloldása – írja blogbejegyzésében az RSM DTM. A szabályozás alkotmányossági aggályokat is felvet.

Távolléti díj és munkabér az új Mt. szerint

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. február 8.
Rovat:

Az új Munka Törvénykönyve (Mt.) egyetlen szabálya sem keltett eddig akkora visszhangot, mint a távolléti díj számítása. A január 1-jével hatályba lépett rendelkezések értelmezése több ponton vitatott. A legégetőbb kérdést járjuk körül: hogyan kell kiszámítani a havibéres munkavállaló által ledolgozott munkaidőre járó díjazást a távolléttel érintett hónapban? Dr. Kártyás Gábor blogbejegyzésében összefoglalja a napvilágot látott értelmezéseket és az azokkal kapcsolatos kételyeit.

NGM: egyszerűbb a távolléti díj számítása

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 8.
Rovat:

A távolléti díj új szabályozása egyszerűsíti az adminisztrációt a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint. A jogértelmezést segítendő a Nemzeti Munkaügyi Hivatal módszertani segédletet is készít a távolléti díj kiszámításához – közölte a tárca csütörtökön.

Várandósság és az Mt

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. február 6.
Rovat:

A várandósság megállapításától a munkahelyen is a baba az első. Ha a nő a terhesség alatt dolgozik, úgy ez csak az egészségi állapotának megfelelő munkakörben történhet. Ezen túl a törvény a várandóssághoz kapcsolódóan több jogcímen is biztosít munkavégzés alóli mentesülést – írja blogbejegyzésében dr. Kártyás Gábor.

Munkaerő-kölcsönzés az új Mt. alapján – I. rész

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. február 5.
Rovat:

Tizenegy évvel a munkaerő-kölcsönzés első hazai szabályozása után az új Mt. (2012. évi I. törvény.) hatálybalépésével lényegesen változott a kölcsönzés jogi környezete. Az évtizedes gyakorlat tapasztalatai mellett a szabályozás felülvizsgálatához útmutatásul szolgált a munkaerő-kölcsönzésről szóló uniós irányelv és egy alkotmánybírósági határozat is. Mindennek dacára – bár az új Mt.-vel a jogalkotó több régi problémát rendezett – a munkaerő-kölcsönzés hazai szabályozását máig nem tekinthetjük kiforrottnak, a jogintézményt több jogharmonizációs hiányosság, alkotmányos aggály és gyakorlati probléma is terheli.

A hét munkaügyi kérdése: szabadság és távolléti díj

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. február 5.
Rovat:

Havibér alkalmazásakor, általános teljes napi munkaidővel hogyan kell kiszámolni a szabadságra jutó távolléti díjat? Ha például 150 ezer forint az alapbér, és 20 munkanapos a hónap, akkor mennyi az egy napra járó távolléti díj összege? Ezzel egyidejűleg a fennmaradó 19 munkanapra hogyan kell díjazást fizetni? A munkaszerződésben rögzített havi bér lehet-e kevesebb, ha az adott hónapban a kötelező munkaidő kevesebb, mint 174 óra (például havi minimálbéres dolgozónál)?