Végleges a minimálbér összege


A korábbiakban már közzétett értékeket fogadták el a tárgyalófelek, azaz 16%-kal emelkedik a minimálbér és 14%-kal a garantált bérminimum. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ismertette a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) csütörtöki ülésén született megálladodást.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár doorstep sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután a minimálbér-tárgyalások eredményéről:

A bejelentés lényege, 2023. január elsejétől:

A minimálbér jövőre 16%-kal emelkedik és bruttó 232 ezer forint lesz.
A garantált bérminimum eközben 14%-kal bruttó 296 400 forintra emelkedik.

További részletek ITT.

Forrás: Portfolio


Kapcsolódó cikkek

2023. február 1.

Ingatlanok adózása: záródó kiskapu az illetékfizetésnél

Az ingatlanfejlesztési projektek tekintetében is jelentősebb változások léptek életbe a 2023. évi adótörvény módosító jogszabályai alapján. Elsősorban az általános forgalmi adó esetében találunk olyan szabályokat, amelyek könnyítéseket tartalmaznak. Ilyen például az új lakás értékesítésekhez kapcsolódó 5 százalékos áfakulcs alkalmazásának meghosszabbítása, ugyanakkor az illetékek esetében gyakorlatilag az utolsó kiskaput is bezárta a jogalkotó. A legfontosabb, ingatlanokat érintő változásokat a WTS Klient adószakértője, Gyányi Tamás foglalta össze.