Indul a második bérügyviteli bajnokság (x)

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 1.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NEXON a hazai humánügyvitel piacvezető szolgáltatója második alkalommal rendezi meg az Országos Bérügyviteli Bajnokságot, melyet a Budapesti Gazdasági Főiskola, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mellett idén először a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is támogat.  Az ötfordulós, bruttó 2 millió forint összdíjazású verseny lehetőséget biztosít a bérügyvitelben dolgozók számára, hogy a jelenleginél jóval nagyobb elismerést vívjanak ki maguknak és az elmúlt 15-20 évben alaposan átalakult szakmának.


A verseny célja

A versenyt kezdeményező NEXON régóta vallja, hogy bérügyviteli munkatársak lelkiismeretes és szakszerű munkája nélkül nincs sikeres vállalat, intézmény.  Csak kevesen tudják, hogy a bérszámfejtőknek azonnal alkalmazkodniuk kell a havonta születő adó- és munkaügyi jogszabályváltozásokhoz, miközben a számfejtésben és a kötelező hatósági adatszolgáltatásokban elkövetett tévedésekért esetenként akár sok millió forintos büntetést rónak ki a vállalatokra. A munkabérek kifizetésének pedig akár egyetlen napos csúszása képes címlapokra repíteni egy céget.

A II. Országos Bérügyviteli Bajnokság megszervezésével szeretnénk a közvélemény figyelmét is felhívni erre a fontos, de sokszor nem kellően elismert és megbecsült szakmára, egyben rendszeres megmérettetési és tanulási lehetőséget biztosítani a szakembereknek.

Díjazás

A bruttó 2 millió forint összdíjazású bajnokság nyertesei pénzbeli, illetve tárgyi jutalomban részesülnek a NEXON felajánlásából.

Az MKIK oklevéllel kívánja elismerni a bajnokság első tíz helyezettjének teljesítményét, elősegítve szakmai karrierjüket.

A bajnokságban további legtöbb pontszámot elérő 90 résztvevő a BGF, a NAV és a NEXON képviselői által aláírt, szakmai kiválóságot igazoló tanúsítványt kap.

A hallgatói jogviszonyban álló azon résztvevők számára – akik bekerülnek a 30 legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői körbe – a NEXON ösztöndíjat, továbbá gyakornoki munkahelyet ajánl fel.

Jelentkezzen a II. Országos Bérügyviteli Bajnokságra április 15-ig! A 2 millió forint összdíjazású verseny komoly szakmai elismerést is jelent.


Kapcsolódó cikkek:


Változás az áfabevallásban február 20-án
2021. február 15.

2021. január 1-től az áfabevallás részeként kezelendő belföldi összesítő jelentésekben (M-lap) jelentős változás történt. A módosítás minden adóalanyt érint, aki belföldi partnereitől olyan végszámlát kap, amelynek volt korábban előlegszámlája és jelentési kötelezettség alá esik.

Online számla 3.0: újra kell tanulni a számlázást
2021. február 9.

Sok vállalkozásnak nehézséget fog okozni adómentesség indoklása az online számlaadatszolgáltatás 3.0-ban, így a könyvelőknek, adótanácsadóknak meg kell tanítaniuk helyesen számlázni ügyfeleiket - figyelmeztet SDSYS Zrt. a közleményében.

Online számla adatszolgáltatás lépésről lépésre
2021. február 9.

2021 januárjától bővült a NAV online számla adatszolgáltatásban érintett számlák köre azon adóalanyoknál, akik magyar adószám alól számlát állítanak ki. Az exportszámlák, webshopos számlák és a magánszemélyek felé kiállított számlák is ebbe a körbe tartoznak.

Mit írjunk a számlára, ha nem kell áfát felszámítanunk? (V. rész)
2021. február 4.

Amikor számlakibocsátásról beszélünk, a köznyelvben gyakran az “áfás számla” kifejezést használjuk. A számlákon ugyanakkor nem mindig szerepel áthárított áfa. Ennek viszont többféle oka is lehet, a számlán pedig megfelelően kell feltüntetni azt, hogy miért nem hárítottunk át áfát az üzleti partnerre. A vállalkozások számára gyakran nem egyértelműek az egyes esetkörök közötti különbségek, ami sokszor hibás számlázáshoz vezet. Cikksorozatunk záró részében egyes speciális esetkörökkel foglalkozunk, amikor az egyébként áfás ügyletről kiállított számlán nem szerepelhet áthárított áfa, végül pedig kitérünk arra, miért nem helyes „0%-os” áfát feltüntetni a számlán.