A Genesys új kutatás-fejlesztési központot nyitott Budapesten


A világ egyik vezető mesterséges intelligencia alapú, globális felhőszolgáltatója, a Genesys új kutatás-fejlesztési (K+F) központot nyitott Budapesten, az Eiffel téren, 3000 négyzetméter területen – jelentették be csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen elmondta: a bizonytalan geopolitikai helyzetben a kormány mindent megtesz, hogy biztosítsa a biztonságos működés feltételeit a Magyarországon működő cégek számára.

Kiemelte: a kormány intézkedéseinek is köszönhetően megérettek a feltételek az elmúlt években, hogy magas hozzáadott értékű munkahelyek létesüljenek. Hangsúlyozta: a kormány az Egyesült Államokkal való kapcsolat javításán dolgozik és arra törekszik, hogy még több, a Genesys-hez hasonló kaliberű vállalat válassza beruházási célpontnak Magyarországot. Az új, budapesti K+F központ megnyitása is jól mutatja a Genesys elköteleződését a magyar piac és a magasan képzett, mérnöki tudással rendelkező szakemberek iránt – mondta az ünnepélyes megnyitón Tony Bates, a Genesys elnök-vezérigazgatója. A Genesys Hungary a társaság második európai K+F központja Írország után.

Az amerikai székhelyű globális vállalat 2021-ben lépett a magyar piacra és hozta létre magyarországi központját miután megvásárolta a LogMein magyar startup Bold360 ügyfélszolgálati és kommunikációs platformját.
Vassy Attila, a Genesys Hungary vezérigazgatója a K+F központ megnyitását fontos mérföldkőnek nevezte mind a magyar, mind az anyavállalat számára. A magyar fejlesztőcsapat kulcsfontosságú szerepet kap a társaság mesterséges intelligencián alapú élményszervezési platform (Genesys Cloud CX) fejlesztésében és ez a jövőben tovább erősödik majd – fogalmazott.

A cég közleménye szerint az ügyfélkapcsolatot forradalmasító felhőalapú kommunikáció platform felhasználói köre a pénzügyi szolgáltatásoktól a kiskereskedelemen át, az egészségügyig és a közszféra területéig terjed.
Az elmúlt két és fél évben a Genesys több mint háromszorosára, közel 200 főre növelte magyarországi csapatát és a jövőben további növekedést terveznek.

A cégvezető elmondta, hogy a belvárosi irodaházban a 3000 négyzetméteres irodahelyiség mellett további mintegy 500 négyzetmétert bérelnek, ezzel az iroda befogadó kapacitása a 350-400 főre emelkedhet. A Genesys irodaterének belső kialakítását a magyar tulajdonú DVM Group integrált építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó mérnökiroda végezte kevesebb mint egy év alatt. A LEED környezettudatos épületminősítési rendszerre is pályázó iroda kialakításánál fő szempont volt a környezettudatosság és a fenntarthatóság – közölte a társaság.

A Genesys felhőalapú szolgáltatásai több mint 100 országban érhetők el. A társaság árbevétele a január végén zárult üzleti évében 2 milliárd dollárra emelkedett az előző évi 1,9 milliárd dollárról. Ezen belül a Genesys Cloud CX platform forgalma az előző évhez viszonyítva 80 százalékkal, 800 millió dollárra ugrott. A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Genesys Cloud Services Hungary Kft. nettó árbevétele 2022-ben 3,834 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,433 milliárd forintról, míg az adózott eredmény 91,521 millió forintról 243,559 millió forintra emelkedett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. július 11.

A Bosch minden terméke mesterséges intelligencián fog alapulni

A tervek szerint még ebben az évben a Bosch csoport minden terméke és megoldása vagy eleve tartalmaz mesterséges intelligencia (AI) alapú technológiát, vagy annak segítségével fejlesztik, illetve gyártják majd – tudatta a vállalat hétfőn.