G7: a világ legmagasabb adóival sújtja a magyar kormány a minimálbért keresőket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Világszerte egyedülálló a magyar adórendszer, amely az alacsony jövedelműeket nemzetközi szinten kiemelkedően magas, a tehetősebbeket az átlagosnál jóval alacsonyabb adókkal sújtja – írja a G7.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) éves jelentése  tartalmaz egy igen érdekes kimutatást, amiben a minimálbér adózását vizsgálták meg 42 országban. Az ILO adataiból látványosan kitűnik, hogy világszerte Magyarországon a legmagasabb a minimálbéresek adóterhelése – áll a G7 cikkében, további részletek itt olvashatók.


Kapcsolódó cikkek

2017. április 13.

Dobogós az adóék-ranglistán Magyarország

Magyarországon a legmagasabb az adóék az átlagbér kétharmadánál az OECD országok között, átlagbérnél a harmadik helyen állunk – derül ki az OECD interaktív táblázatából, amelyet a szervezet Taxing Wages 2017 kiadványa nyomán töltöttek föl adatokkal. A gyermekes háztartásoknál kedvezőbb a helyzet.

2021. március 22.

Izer Norbert: gyorsan csökken a magyar adóék

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára reagált az Eurostat felmérésére, amely szerint a magyar kormánynál csak a német és a belga kormány sarcolja meg intenzívebben a munkabéreket.