NAV-figyelő 33. hét: kihirdették a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárakat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV közzétette a szeptemberi üzemanyagárakat, és ismertették az ekho megváltozott szabályait. Frissültek a feketelisták és tovább kattog az adótraffipax.

1. Szeptemberi üzemanyagárak

Megjelentek a NAV által közzétett, szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak, melyek itt találhatóak.

2. Változások az EKHO-ban

Július 1-jén a kifizetőt terhelő ekho mértéke 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökkent. A módosítás alapján 2019. július 24-től a nemzetközi sportszövetségek munkaviszonyban foglalkoztatott magánszemély munkavállalói is választhatják az ekho szerinti adózást évi 250 millió forint bevételi értékhatárig, feltéve, hogy jövedelmükre a minimálbér összegéig az általános szabályok szerint teljesítik adókötelezettségüket.

További részletek itt.

3. Pályázati felhívás

Szolnokon, a József A. u. 22-24. szám alatti irodaházban melegítőkonyhás meleg étkeztetési és büfé szolgáltatásra vonatkozó pályázatot tett közzé a NAV.

A NAV-figyelőben a fentieken túl megtalálja az adóhatóság friss feketelistáit, valamint megtudhatja, kik és hol számíthatnak adóellenőrzése.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 12.

NAV-figyelő 32. hét: bemutatja eredményeit a NAV

Bulletinnel mutatja be a NAV a 2018-as év eredményeit. Friss információs füzetek a NAV honlapján. Számos helyszíni adóellenőrzésre készülhetünk az elkövetkező napokban.