NAV-figyelő, 46. hét: megkezdődött a webáruházak ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzése Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV Észak-budapesti Igazgatóságának akciója az év végéig tart. A NAV ügyfélfogadása is alkalmazkodik a COVID-19 miatt kialakult helyzethez.

1.Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának karbantartása zajlik november 16-án

Az EVNY és a Webes Ügysegéd egyéni vállalkozói felületének üzemszünete lesz 2020. november 16-án (hétfőn) 8.00-12.00 óra között.Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának karbantartása miatt nem lesznek elérhetők az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos (személyes, telefonos és Webes Ügysegéd alkalmazáson keresztüli) ügyintézési lehetőségek.

2.Időpontot kell foglalni az ügyintézéshez

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalhat.

A gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni. Az e-ügyintézésről a NAV honlapján a 32. számú, a telefonos ügyintézésről pedig a 33. számú információs füzetben olvasható további információ.

NAV-figyelő3.Megjelentek a decemberi üzemanyagárak

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

A NAV-figyelőben a fentieken túl vámügyekről, friss adóhatósági feketelistáról és az adóellenőrzések célcsoportjairól olvashat.

NAV-figyelő

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek