Parragh felfüggesztené az iparűzési adót Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A társasági nyereségadó 5 százalékosra csökkentését, valamint az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését javasolta a kormányfőnek Parragh László, az MKIK elnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel tárgyalt Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével a Karmelita Kolostorban a koronavírus okozta gazdaságfi válság kezeléséről.

A megbeszélés után az MKIK elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a társasági nyereségadó 5 százalékosra csökkentését, valamint az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését javasolta a kormányfőnek.

iparűzési adóParragh László a Magyar Nemzet hétfői számának is nyilatkozott: itt azt mondta, hogy a kamara számára elfogadhatatlan a főváros által tervezett újraindítási adó, a jelenlegi, válság sújtotta helyzetben semmilyen formában nem támogatható a még működő és a gazdaságot életben tartó vállalkozások megsarcolása. A lap emlékeztet: Karácsony Gergely főpolgármester nemrégiben jelentette be, hogy azoknak a vállalatoknak, amelyeket a válság kevésbé érintett, de az adótámogatásokból előnyük származik, a korábbi két százalék helyett 2,5 százalék iparűzési adót kellene befizetniük, ami lehetőséget teremtene a fővárosi intézmények és cégek dolgozóinak 2021. évi bérfejlesztésére.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.