Cégvilág

2013. december 9.

Drágul a benzin

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült a távirati iroda.

2013. december 9.

A dolgozók kétharmada átlag alatt keres

A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta – derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.

2013. december 6.

Van pénz fejlesztésre! (x)

Mit remélhetnek a kkv-k a 2014-ben induló új EU-pályázati forrásoktól? Csepreghy Nándor helyettes államtitkár részletesen ismerteti a Pénz, de honnan? roadshow budapesti záró rendezvényén, ahol szó lesz egyéb kedvezményes fejlesztési és befektetésösztönzési programokról is. Forrásban nincs hiány, érdemes számba venni a lehetőségeket!

2013. december 4.

1,8 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a részletes adatokat szerdán.

2013. december 2.

Lassan éledezik az autópiac

Idén eddig 6,5 százalékkal bővült az újautópiac. A válság végétől messze vagyunk – állítják a gépjármű-importórök.

2013. december 2.

Megegyeztek a minimálbérről

Jövőre 101 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum. A béremelési ajánlás 2014-re 3,5 százalék.

2013. december 2.

Átláthatóbb cégeket hoz a törvény

Szigorodnak 2014-től a vállalatok átlátható és etikus működésére vonatkozó szabályozások: egy januárban hatályba lépő új törvény kötelezi a cégeket csalás-megelőző rendszereik nyilvánossá tételére, míg a márciustól hatályos polgári törvénykönyv a menedzsment felelősségét terjeszti ki a vállalati működésre – hívja fel a figyelmet az EY könyvvizsgáló és tanácsadó.

2013. november 29.

A keresetek bruttóban 3,6, nettóban 5 százalékkal nőttek – infografika

A költségvetési szférában többen, a vállalkozásoknál pedig valamivel kevesebben álltak alkalmazásban 2013. első kilenc hónapjában, mint egy évvel ezelőtt, miközben a nonprofit szervezeteknél tizedével zsugorodott a létszám. A bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaság egészében 3,6 százalékkal nőttek. Az InfoTandem heti infografikája.

2013. november 27.

Drágultak az üzemanyagok

A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a gázolaj és a 95-ös benzin nagykereskedelmi literenkénti árát szerdán.

2013. november 26.

Tovább vágott Matolcsy

A várakozásoknak megfelelően 20 bázisponttal csökkentette a jegybank irányadó kamatát a Monetáris Tanács.

2013. november 26.

Október végéig 27 ezer vállalkozást alapítottak

Kis mértékben visszaesett a cégalapítási kedv idén az elmúlt évihez képest – derül ki A Wolters Kluwer Kft. és a Napi.hu által üzemeltetett Céginfo.hu adatbázisából. Főleg az új kft.-k számában volt jelentős visszaesés, a betéti társaságok népszerűsége viszont nagyot nőtt. Havonta átlagosan csaknem 2700 társas vállalkozás működése kezdődött el idén, főként április-májusban indult sok cég. Az idei legnagyobb tőkéjű cég egy 8 milliárdos ingatlankezelő, de a vállalkozások négyötödének jegyzett tőkéje az 1 milliót sem haladja meg.

2013. november 26.

Mi lesz a régi pénztárgéppel?

Az online pénztárgépek üzembe helyezését követően nem használható pénztárgépek esetében az üzemeltető választhat: a berendezést kivonhatja a használatból, vagy szerviz közreműködésével selejtezheti – közölte honlapján a NAV.