Bejegyzések a ‘Balla Ingatlan’ címkével ellátva

Megfordult az ingatlanpiac a Velencei-tónál is

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. november 12.
Címkék: , , ,
Rovat:

Nyáron elérte csúcspontját a Velencei-tó környékén is az ingatlanpiac, és innentől kezdve lejtmenetbe váltott. A kedvezményes áfa kivezetése miatt a jövő sem tűnik igazán biztatónak. A kínálat tetejét az ötszáz-hatszázezer forintos négyzetméter áron mozgó újépítésű társasházak jelentik. A Velencei-tónál a legfelkapottabb település továbbra is Agárd és Gárdony.

A választások hatása a fővárosi ingatlanpiacra

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. október 28.
Címkék: , ,
Rovat:

Az elmúlt években a legnagyobb hatással a hazai ingatlanpiacra az állami beavatkozások voltak, többek között az ÁFA csökkentés az új építésű ingatlanok esetében, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény bevezetése, a hitelezés támogatása és szabályozása, illetve legutóbb a MÁP+ államkötvény bevezetése, mely teljesen elvitte a befektetők fókuszát az ingatlanpiacról - véli Balla Ákos ingatlanszakértő.

Lassú fordulat az ingatlanpiacon

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. október 22.
Címkék: , ,
Rovat:

Hamarosan beindulhat az áresés a hazai ingatlanpiacon, de ez lassan alakul ki, mert egymásra várnak az eladók. Az árkorrekció mértéke várhatóan 5-10 százalékos csökkenés, azonban ez egy lassan kialakuló folyamat. Jelen pillanatban az ár fontosabb tényező a vevők számára, mint a helyszín és hajlandók nagyobb kompromisszumokat kötni.

Az áremelkedés miatt megfordult az irány a bérlakáspiacon

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. július 23.
Címkék: , , ,
Rovat:

A legnépszerűbb bérlakások a legalsó, 80-150 ezer forintos árkategóriában helyezkednek el. A külső kerületek könnyen megközelíthető részei egyre jobban felzárkóznak a belvárosi kereslethez. Növekszik a száma a külföldi és vidéki befektetőknek is, ami miatt egyre elterjedtebb az ingatlankezelés tevékenysége is. A magas bérleti díjak hatására azonban már széleskörben elérhető kényelmi szolgáltatássá vált az ingatlankezelés.