Bejegyzések a ‘egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése’ címkével ellátva

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói: szüneteltetésből megszűnés

A szüneteltetés úgy is véget érhet, hogy a vállalkozás megszűnik. Ekkor az egyéni vállalkozónak soron kívüli bevallási kötelezettsége keletkezik. Van még teendő többek között az önkormányzati adókkal és az szja-bevallással is.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói: a szünetelés lezárása

Cikksorozatunk záró részeiben a szünetelés lezárásáról lesz szó. Az egyéni vállalkozás szüneteltetése kétféleképpen érhet véget: a vállalkozási tevékenység továbbfolytatásának bejelentésével vagy a vállalkozás megszűnésével.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói: további információk a szüneteltetés időszakáról

Cikksorozatunk aktuális részében a szünetelés időszakában felmerülő eljárási kérdésekkel foglalkozunk, valamint kitérünk néhány, az adózáshoz csak közvetve kapcsolódó, egyéb gyakorlati kérdésre is.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése: kezelhetők a technikai hibák Koronavírus

Sokan szüneteltetnék egyéni vállalkozásukat, mert az nem tudja kitermelni a havi közterheket sem a jelenlegi vészhelyzetben. Érdemes átgondolni, hogy tényleg érdemes-e szüneteltetni a tevékenységet, és annak milyen következményei vannak. Elmondjuk azt is, mit tegyünk, ha technikai hibák lépnek fel a szünetelés bejelentésekor.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói – II. rész

Szerző: dr. Németh Szilvia
Dátum: 2020. március 24.
Címkék:
Rovat:

Kérdésünkre egyértelműen kiderült, hogy az egyéni vállalkozó az általa foglalkoztatott munkavállalókra tekintettel munkáltatóként fennálló ’08-as bevallási kötelezettségét teljesítenie kell még akkor is, ha egyéni vállalkozóként a vállalkozói tevékenységét szünetelteti.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói

Szerző: dr. Németh Szilvia
Dátum: 2020. február 13.
Címkék:
Rovat:

Az egyéni vállalkozás szüneteltetése sokaknak fejtörést okoz. Ennek fő oka az, hogy sok apró részletre kell odafigyelni, ráadásul az évek során időről időre változtak is az ezzel kapcsolatos teendők. Cikksorozatunk első részében összefoglaljuk a szüneteltetéssel kapcsolatos gyakorlati teendőket. A további részekben kitérünk a legfontosabb adózási tudnivalókra, valamint arra, hogy mire kell odafigyelni a vállalkozás szünetelés utáni újraindítása során.