Bejegyzések lakáspiac címkével


Infografika: lakásárakban verjük az európai mezőnyt
2021. augusztus 19. Cégvilág

Infografika: lakásárakban verjük az európai mezőnyt

A pandémia tavaly a lakáspiacot is visszavetette, de az idei első három hónapban ismét élénkült a forgalom, s az árak is tovább kúsztak felfelé. A 2015-ös bázishoz viszonyító lakáspiaci árindex toronymagasan nálunk a legmagasabb az uniós mezőnyben. Az InfoTandem infografikája.

2021. január 12. Cégvilág Koronavírus

A járvány lehűtötte a lakáspiacot

Jelentősen növekedett a használt lakások eladásához szükséges idő a koronavírus-járvány sújtotta tavalyi évben – mutatta ki az Otthon Centrum piaci elemzése, amely szerint a paneleket adták el leghamarabb.

2020. augusztus 3. Cégvilág

Csökkenhetnek a lakásárak

A következő egy évben Budapesten a használt lakások ára átlagosan 5, vidéken 8-13 százalékkal eshet. A vevők alkupozíciója javul.

Fertőzött, de gyorsan meggyógyulhat az ingatlanpiac
2020. május 5. Cégvilág Koronavírus

Fertőzött, de gyorsan meggyógyulhat az ingatlanpiac

A járvány a lakásvásárlás eddig ismert legfontosabb szempontjait is felülírhatja, a választáskor mostantól döntő lehet, hogy az új ingatlan beosztása mennyire támogatja az otthoni munkavégzést. A kényszer-értékesítések az ingatlanárakra negatívan hatnak, de ilyen egyelőre nem érzékelhető, ugyanakkor idén már kevesebb új lakás épül, derült ki az Otthon Centrum piaci elemzéséből.

2020. január 29. Cégvilág

Ingatlanpiac: idén nem lesz trendforduló

A lakáspiacon immár többen várnak árcsökkenést, mint áremelkedést, ugyanakkor érdemi trendfordulóra nem kell számítani a GKI Gazdaságkutató Zrt. januári ingatlanpiaci felmérése szerint.

Mérséklődött a budapesti lakásvásárlási roham
2019. augusztus 13. Cégvilág

Mérséklődött a budapesti lakásvásárlási roham

Úgyis majdnem hét százalékkal nőtt országosan a lakáseladások száma, hogy Budapesten megállt a növekedés. A fővárosban tavaly nem nőtt a tranzakciók száma, az ingatlanpiacot azonban ezzel együtt Budapest pörgeti. A nagyvárosoktól távoli járásokban továbbra is nehéz ingatlant eladni.

2019. május 13. Cégvilág

Az MNB szerint túlértékeltek a budapesti lakások

Tavaly az egész évet tekintve erős kereslet mellett jelentősen emelkedtek a lakásárak, éves szinten országosan 15,2 százalékkal, Budapesten pedig 22,9 százalékkal, ezzel a fővárosban emelkedett a túlértékeltség kockázata, az árak ugyanis meghaladják a makrogazdasági fundamentumok által indokoltat – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) májusi lakáspiaci jelentésében.

Kedvezményes lakásáfa: csökkent az építési engedélyek száma
2019. május 6. Adó

Kedvezményes lakásáfa: csökkent az építési engedélyek száma

Elemzők szerint az új építésű ingatlanokra év végéig érvényben lévő, kedvezményes lakásáfa kivezetése miatt csökkent az építési engedélyek száma, ugyanakkor hozzátették, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szélesítése elősegítheti a lakáspiac további növekedését.

GKI: folytatódik az áremelkedés az ingatlanpiacon
2019. január 31. Cégvilág

GKI: folytatódik az áremelkedés az ingatlanpiacon

A használt lakásoknál 5-6 százalékos, az újépítésű lakásoknál pedig 4-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani idén a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint.